изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:07 EEST
Общото събрание на ООН утвърди португалеца Антониу Гутериш на поста генерален секретар    
По светаОбщото събрание на ООН утвърди португалеца Антониу Гутериш на поста генерален секретар на световната организация, считано от 1 януари 2017 година. Гутериш ще наследи Бан Ки Мун и ще бъде деветият генерален секретар на ООН. 193 държави членки одобриха с овации резолюцията за назначаването на бившия министър-председател на Португалия за ръководител на организацията.

Социалистът Гутериш в продължение на десет години беше върховен представител на ООН за бежанците. Очаква се той да играе по-отчетлива роля като дипломат №1 в света от южнокорееца Бан Ки Мун. 67-годишният полиглот обеща по време на кампанията за избор да допринася още повече за защита на човешките права и да извърши реформи в системата на ООН, смятана за тромава и мудна при реакция на бедствия в развитие. Назначението на Гутериш идва на фона на безпокойство в целия свят заради продължаващата война в Сирия, бежанската криза и бушуващите конфликти в Южен Судан и Йемен.
http://www.bgnes.com

 


Сходни връзки

Общото събрание на ООН утвърди португалеца Антониу Гутериш на поста генерален секретар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди