изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:54 EEST
СВЕТЛА ИВАНОВА ОСТАВА ДИРЕКТОР НА СУ "Л. КАРАВЕЛОВ"    
НовиниСветла Иванова остава директор на средното училище "Любен Каравелов" в Добрич, съобщи за НДТ началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Това е решила назначената от него комисия, която трябваше да извърши подбор между Иванова и Атанас Недялков.






Припомняме, че от края на миналата седмица училището има двама назначени директори. Единият е спечелилата конкурса за мястото Светла Иванова, която встъпи в длъжност в началото на август.
Другият е бившият директор на СУ "Дора Габе" Атанас Недялков. Макар той да участва и да не спечели въпросния конкурс, трябваше да бъде назначен като директор след заповедта на просветния министър за сливане на СУ "Дора Габе" и СУ "Любен Каравелов".
Така училището се оказа в абсурдната ситуация да има двама директори.
След решението на комисията от сряда, Тошков трябва да издаде заповед за съкращаване на Недялков от поста. Очаква се това да стане днес.
Най-вероятно, Атанас Недялков, който е бивш общински съветник от ГЕРБ и председател на постоянната комисия "Образование и наука" към Общинския съвет миналия мандат, ще започне работа в друго училище в града.
Иванова обаче ще има нелеката задача да направи подбор на персонала, тъй като за 10-11 души от екипа на СУ "Дора Габе" след сливането не е осигурена работа. Ако за едно и също място има кандидат от СУ "Дора Габе" с по-добри позиции от този от СУ "Л. Каравелов", ще се налага освобождаване на учители от приемащото училище и назначаване на тези от закритото. НДТ
 


Сходни връзки

СВЕТЛА ИВАНОВА ОСТАВА ДИРЕКТОР НА СУ "Л. КАРАВЕЛОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди