изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:48 EET
ПРОЕКТ ЗА НОВ ОТВОДНИТЕЛЕН КАНАЛ ПОДГОТВЯ ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Новини„Огледът установи, че има нарушения на инфраструктурата, най-вече в село Батово”, каза кметът на Община Добричка Тошко Петков.



Той припомни, че беше въведен частично общинският план за действие при бедствия и аварии по отношение на селата Одърци и Батово.
„Оформяме документацията, която ще представим пред Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Искаме разрешение да възложим спешна процедура за ликвидиране на последствията от бедствието”, каза кметът Тошко Петков.
Според него, проблемът с наводнението на селата от района, може да се реши чрез изграждане на отводнителен канал. През август Общината е изпратила необходимата документация в Министерството на земеделието и храните, откъдето продължава да чака отговор. Очаква се МЗХ да промени начина на ползване на земята.
Според новия проект, водата няма да минава по досегашния канал по протежението на главния път, а в друго направление.
След като предназначението на терена бъде променено ще се търсят средства за реализиране на инвестицията, която се очертава да е на стойност около 1,5 млн. лв. Средства ще се търсят от Междуведомствената комисия за  подпомагане и възстановяване към Министерски съвет, проекти с европейско финансиране или със собствени средства.
Прави се и оглед на язовирите и деретата в общината. Ако се налага, ще се пристъпи към контролирано изпускане на водата.
„Нямаме притеснения за опасност”, увери кметът. Той призова за  гражданско отношение към общите проблеми, които трябва да се решават.  НДТ

 


Сходни връзки

ПРОЕКТ ЗА НОВ ОТВОДНИТЕЛЕН КАНАЛ ПОДГОТВЯ ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди