изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:12 EEST
ОКОЛО 250 ЛОВЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЪРВИЯ РЕГИОНАЛЕН СЪБОР "ДОБРУДЖА"    
НовиниТой ще се проведе утре в местността Кобаклъка. Ще бъде направена първа копка на новия Ловен дом


Около 250 ловци и риболовци от Североизточна България ще участват в първия регионален събор "Добруджа", който ще се състои на 15 октомври в местността "Кобаклъка" край Добрич, съобщи на пресконференция председателят на Управителния съвет на Сдружение „Ловно-рибарско дружество“ Илия Михайлов.  9 ловно-рибарски сдружения ще вземат участие в първото издание на събора. На празника ще бъде отслужен водосвет за здраве и слука през новия ловен сезон и за освещаване на знамената на ловнорибарските сдружения в Балчик, Добрич, Силистра, Тервел, Каварна, Крушари, Генерал Тошево, Вълчи дол, съобщи Илия Михайлов, председател на местното ловнорибарско дружество.
Организирането на този своеобразен форум е било предшествано от подписването на договор за сътрудничество между тези 9 ловно-рибарски сдружения - Балчик, Вълчи дол, Генерал Тошево, Добрич, Каварна, Крушари, Силистра, Тервел и Шабла, посочи Илия Михайлов. Месец и половина преди провеждането на самия събор в региона са проведени различни състезания с участието на ловците и рибарите.
По време на събора ще бъдат наградени победителите от тях. Тържеството ще започне с художествена програма с участието на танцьори от Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с художествен ръководител Стоян Господинов. В 11.00 часа добрички свещеници ще отслужат водосвет за здраве и сполука през новия ловен сезон, ще бъдат осветени знамената на деветте ловно-рибарски сдружения. В 11.30 часа е самото тържествено откриване на събора с приветствия на домакини и гости. Поканени са представители на националното ловно-рибарско сдружение, на дружествата в София и Варна, на местната администрация. Тогава ще се състои и награждаването на призьорите, индивидуално и отборно, в проведените състезания по лов на пъдпъдък, риболов, лов на фазан и ловна стрелба в дисциплина „скийт“. В 12.00 часа е предвидена първа копка за изграждане на новия Ловен дом край Добрич и стрелбище за нарезно оръжие на Сдружение „Ловно-рибарско дружество“ – Добрич, домакин на събора. В 12.15 часа ще започнат състезания между сдруженията по теглене на въже и рязане на дърва. Ще бъда организирана томбола с големи и интересни награди. Предвидени са изненади, каза Илия Михайлов. 13.00 е часът за начало на всеобщо веселие в рамките на Регионалния ловен събор „Добруджа 2016“.
Ето кои са призьорите от организираните от Сдружение „Ловно-рибарско дружество“ (ЛРД) състезания, които ще бъдат отличени на събора.
 При индивидуалното класиране в лова на пъдпъдък призовете съответно са спечелили за първо място Йордан Маринов и за второ място – Николай Христов и двамата от Сдружение ЛРД – Вълчи дол, третото място е за Иван Лефтеров от Сдружение ЛРД – Каварна. Отборно класирането е: първо място за Сдружение ЛРД – Вълчи дол, второ - Сдружение ЛРД – Добрич и трето - Сдружение ЛРД – Балчик. В състезанието по риболов индивидуално призовете печелят Пламен Василев от Сдружение ЛРД – Добрич, Денко Денев от ЛРД – село Долина и Злати Димитров от ЛРД – село Карапелит. В състезанието по лов на фазан при индивидуалното класиране на първо място е Обретен Обретенов от Сдружение ЛРД – Балчик, Петър Петров от Сдружение ЛРД – Добрич и Здравко Стоев от Сдружение ЛРД – Силистра. Отборно на първите три места се нареждат съответно Сдружение ЛРД – Силистра, Сдружение ЛРД – Балчик и Сдружение ЛРД – Добрич. В състезанието по ловна стрелба в дисциплина „скийт“ индивидуално първите три места заемат съответно Деян Георгиев от Сдружение ЛРД – Силистра, Росен Митев от Сдружение ЛРД – Добрич и Красимир Костадинов също от Сдружение ЛРД – Добрич. Отборно класирането в тази дисциплина е: първо място за Сдружение ЛРД – Добрич, второ – за Сдружение ЛРД – Силистра и трето – за Сдружение ЛРД – Вълчи дол.

 
 


 


Сходни връзки

ОКОЛО 250 ЛОВЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЪРВИЯ РЕГИОНАЛЕН СЪБОР "ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди