изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:08 EET
Девет ловно-рибарски сдружения участват в първия Регионален ловен събор "Добруджа 2016"    
НовиниКметът Йордан Йорданов, председателят на Националния ловно-рибарски съюз „Съюз на ловците и риболовците в България” инж. Иван Петков и председателят на сдружение „ЛРД –Добрич” Илия Михайлов направиха първата копка на новия Ловен дом в местността Кобаклъка.


Това става по време на първия регионален ловен събор „Добруджа 2016”, който се провежда днес. В него участват девет ловно-рибарски сдружения от област Добрич, Вълчи дол и Силистра.
На тържеството присъстваха кметовете на общините Добрич и Добричка Йордан Йорданов и Тошко Петков, председателят на Националния ловно-рибарски съюз „Съюз на ловците и риболовците в България” инж. Иван Петков, директорът на Държавно горско стопанство в Добрич Цанко Николов.
„С провеждането на днешния събор искаме да покажем, че ние ловците сме единни, отстояваме целостта и авторитета на националната организация „Съюз на ловците и риболовците в България” – най-голямата неправителствена организация в България с повече от 150 хиляди ловци и риболовци. „Самият факт, че днес девет ловно-рибарски сдружения от три области сме заедно, говори най-красноречиво за всичко това”, каза в приветствието си председателят на сдружение „ЛРД –Добрич” Илия Михайлов.
Кметът Йордан Йорданов подчерта, че пожела безаварийна и спокойна ловна година. Сподели, че той самият има ловен билет, но обича да стреля само по чинийки. И допълни, че може да помага, да подкрепя ловните дружинки. Поздрави ловците и роболовците за техния нов дом, който предстои да бъде изграден. Надявам се във времето той да се утвърди като едно уютно място за всички ловци и риболовци.
„Искам да ви пожелая да продължите тази традиция, да я утвърждавате във времето. Нека тя да се превърне наистина в празник на цялата общественост и на региона, пожела инж. Иван Петков.
Присъстващите бяха поздравени от професионален танцов ансамбъл Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Главният топчия на ЛРД в Добрич Огнян Николов гръмна 9 пъти с черешово топче в чест на деветте дружества, участващи в събора.  Отец Иван Дойнов отслужи водосвет  за здраве и слука през новия ловен сезон и освети знамена на ловно-рибарските сдружения.
По-късно бяха връчени наградите на  от проведените през последните седмици състезания в рамките на събора - лов на пъдпъдък, риболов, лов на фазани и ловна стрелба.

 


Сходни връзки

Девет ловно-рибарски сдружения участват в първия Регионален ловен събор "Добруджа 2016" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди