изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:24 EEST
ЕМИЛ РАДЕВ: ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВАМЕ С МИГРАНТСКАТА КРИЗА    
Политика Не трябва да се заиграваме с темата за сигурността на страната, заяви пред журналисти в Добрич евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. По думите му, темата за бежанската криза и справянето с нея е една от най-важните в момента за Европа. „Предстои много пари да бъдат инвестирани за сигурността не само на страна ни, но и по границата с Турция“, каза евродепутатът. Той отбеляза, че на фона на други съседни страни на Балканите, като Румъния и Гърция, България остава стабилна и това трябва да бъде запазено.

 „Огромна е опасността от мигрантска криза и по нашите граници, но правителството е направило всичко възможно и имаме пълната подкрепа на Европейския съюз и Европейската комисия“, каза Радев. И припомни, че на срещата на върха в Братислава държавите-членки също изразиха безрезервната си подкрепа към България.
„Имаме финансовата подкрепа и Европейската гранична агенция „Фронтекс“ също е изпратила служители с техника, с кучета, експерти за борба с трафика на хора, гранични полицаи. Така че, не трябва по никакъв начин да използваме тази тема за вътрешно политически цели, да всяваме страх и несигурност сред населението“, посочи Емил Радев.
Той посочи, че страната ни прави всичко възможно да се бори с трафикантите. „Това е един огромен бич в днешни времена. Може би трафикът на хора генерира толкова пари, както и трафикът на наркотици и на оръжие. България се бори достойно с трафикантите. Прави всичко възможно да затвори, да направи непропускливи както и националните си граници, така и външоевропейската граница“, допълни евродепутатът.
Според него, в момента няма повод българското население да се тревожи: „България е сигурен партньор, сигурно охранява границите и оттук нататък, който ползва това за вътрешнополитически цели и за всяване на нестабилност по време на президентската кампания, използва много некоректна политика не към останалите политически сили, а към самите български граждани“, каза още Емил Радев.
По думите му предвидените средства са за нова сензорна система по оградата на границата с Турция, нови средства за наблюдение и за свръзка между граничните полицаи, различни видове камери за наблюдение, джипове за граничните полицаи, патрулен кораб с най-модерна наблюдателна техника. НДТ
 


Сходни връзки

ЕМИЛ РАДЕВ: ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВАМЕ С МИГРАНТСКАТА КРИЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди