изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:18 EEST
КАМПАНИЯ ПО РАЗДЕЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ СТАРТИРА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ЕкологияПилотно въвеждане на разделно сметосъбиране в различните населени места стартира в Община Добричка. Всеки месец на домакинствата ще бъдат предоставяни цветни чували, като в тях жителите на общината ще имат задължението да изхвърлят разделно хартия, пластмаса, стъкло и метали. Пълните чували ще се изнасят на главните улици в селата на определени пунктове по определен график, веднъж или два пъти месечно, според количеството отпадъци.

За графика и деня на събирането хората ще бъдат уведомявани от кмета или кметския наместник.
Цветни чували за разделно събиране на отпадъците ще получат 50 домакинства в село Стефаново, по 20 домакинства в селата Стожер, Бранище, Плачи дол, Приморци и Победа, по 10 домакинства в Дебрене и Котленци, по 5 домакинства в Поп Григорово и Полковник Минково и 3 домакинства в Полковник Свещарово.
Ще се раздават по 4 чувала на домакинство за месец – безвъзмездно. Общината ще има готовност при нарастване на интереса от населението да се раздават още чували. Кампанията е пилотна и в процес на работа предстои да се уточняват детайлите.
Осъществяването на кампанията се случва с любезното съдействие на Консорциум РСУО-Добрич, оператор на Регионално депо-Стожер. НДТ


 


Сходни връзки

КАМПАНИЯ ПО РАЗДЕЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ СТАРТИРА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди