изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-12-01 @ 02:29 EET
КОРНЕЛИЯ НИНОВА В ДОБРИЧ: В СТРАНАТА ИМА ОГРОМНО ОЧАКВАНЕ ЗА ПРОМЯНА    
Политика  “Не делим хората на българи и други, но смятаме, че това, което се замисля с новата програма за финансиране на ромчета, е крайно несправедливо и представлява дискриминация по отношение на неромските деца”. Това заяви пред журналисти в Добрич лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Тя подчерта, че 30 евро за успех 3,50 за ромско дете срещу 30 лева за успех 5,50 за неромскo дете, на българче, е абсолютно неприемливо. "В условия на избори това представлява купуване на ромски гласове. Тревожното е, че 40 % от програмата е финансирана от Министерството на образованието и науката т.е. отговорност носи и държавата”, категорична бе Нинова. Тя заяви подкрепа на протеста на майките от Добрич, за това, че са подали жалба в Комисията по дискриминация. „Ще ги подпомогнем за изясняването на този въпрос с питане до министър Кунева, което внасяме по линия на парламентарния контрол. Искаме обяснение за какво става дума и мнението на държавата по този въпрос", допълни лидерът на БСП.
"Става прекалено много това, че българите в България трябва да се борим за равни права с бежанските семейства, които ще бъдат настанявани в общините. И на кметовете на тези общини е вменено да им дават безплатно жилища, да им плащат здравни осигуровки, да ги подпомагат в издаването на български лични документи. Нещо, което не се прави за българските граждани. Много млади семейства в България нямат жилище, но държавата не им дава безплатно. Много безработни българи не си плащат здравните осигуровки и затова нямат достъп до здравеопазване, а на бежанските семейства това се предоставя. Това също  вид дискриминация по отношение на българите в собствената им държава. Цялата тази политика за нас е абсолютно неприемлива и е част от промяната, която искаме чрез президентските избори. Нашето ключово послание към хората е, тези, които искат промяна, да подкрепят Румен Радев и Илияна   Йотова, защото сегашните управляващи продават държавата. Под чужд натиск вземат решения и вършат действия, които определяме като национално предателство. Подмяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева е такова действие. Съгласието да се подпише споразумението с Канада е такова действие, защото то убива българското производство и гарантира безконтролен внос на евтини, при това генномодифицирани стоки. Такова действие е решението за настаняване на бежанци в общините, четвърти път поисканото налагане на санкции срещу Русия, което убива българското земеделие и българската икономика.  Искаме промяна на тази външна политика и тя да бъде правена от бъдещия президент в България, обърната навън, а не обратно. Искаме промяната и заради процесите, които стават вътре в страната. Образователната реформа, която, подменяйки програмите, заличава националната ни идентичност. Здравната реформа, която съща разделя българите на такива, които ще чакат и такива, които ще се лекуват. Цялата система с пръстовите отпечатъци е хаос, който не доведе до подобряване на здравеопазването, а точно обратното. Пенсионната реформа предвижда от 2017 г. да продължат да се качват и възрастта, и стажът за пенсиониране и да се увеличи осигурителната тежест. Също неприемливи за нас действия. 
Призовава за подкрепа на Румен Радев, защото той е различният от другите кандидати. Човек, който в годините на прехода не е омърсен от грешни политически решения, от приватизации, концесии, лобистки кръгове, икономически групировки. Това е човек, който през целия си живот единствено е защитавал България, суверинитета й, рискувал е живота си, за да пази националната сигурност", посочи Нинова.
Според нея, победата на президентските избори е първата крачка към промяната. Следващата са предсрочни парламентарни избори, за да се промени изцяло управлението в България и да се променят темите, които решават политиците – те да бъдат темите на хората.
Основният ни опонент е ГЕРБ. Остро и категорично не сме съгласни с изявлението на г-жа Цачева, която дели народа на такива с мозък и такива без мозък. Човек, който прави подобни изказвания не може да има никакви претенции да бъде обединител на нацията, посочи Нинова.
"Смятаме, че тя ще бъде продължител на политиката на ГЕРБ. Че ще изпълнява, както досега като председател на парламента казаното и поръчаното от министър-председателя. Това създава риск за разделението на властите, за овладяването на законодателната, изпълнителна и президентска власт от една партия, да няма коректив, да няма алтернатива, да няма собствена позиция президентската институция. Това е още един аргумент да искаме тази промяна. Има  невероятна енергия у хората, тръгна вълна в страната за подкрепа на ген. Радев и Илияна Йотова и вярвам, че те ще бъдат бъдещите президент и вицепрезидент на България.
Догодина ни очакват нови разходи, но няма да има нарастване на доходите. Това е предвидено в бюджета за 2017 г. Неслучайно, в момента, когато трябва да гледаме бюджетна процедура, ние не се занимаваме с бюджет. Защото, ако се занимавахме, щяхте да знаете, че от догодина младите ще внасят по-високи осигуровки, че ще има нови по-високи акцизи, че ще има допълнителни разходи по местни данъци и такси, а доходите ще са замразени. Това не се обсъжда, защото може да повлияе на решението на хората. Но, догодина ни чакат повече разходи при същите приходи, които имат домакинствата. При това догодина ни чака и по-голям външен дълг. Той стигна 30 % от БВП. Вместо с това, в момента в парламента се занимаваме за пореден път с Изборния кодекс. Такова нещо няма никъде в света – след като е започнало изборното състезание да се правят корекции на правилата", каза още лидерът на БСП. НДТ


 


Сходни връзки

КОРНЕЛИЯ НИНОВА В ДОБРИЧ: В СТРАНАТА ИМА ОГРОМНО ОЧАКВАНЕ ЗА ПРОМЯНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди