изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:29 EEST
ОТ 2017 Г. АЛБЕНА ЩЕ ОТДЕЛЯ ПО 2 ЛЕВА НА НОЩУВКА ЗА „ЗЕЛЕНИ” ДЕЙНОСТИ    
НовиниАлбена АД се стреми към изпълняване и насърчаване на екологично чисти бизнес дейности, като демонстрира целите си с прилагането на уникален бизнес модел за устойчиво развитие в курорта. Крайната цел е постигане на абсолютно чисти работни процеси, при които не се генерират отпадъчни продукти. „Нашите настоящи действия се изразяват в премахване на сметта въз основа на принципите на ефективност, икономичност и етичност. По този начин не само се стремим към опазване на околната среда, но също и към подобряване на регионалната инфраструктура и благосъстоянието на местното население“, посочват от компанията.
Екзотичната Лагерстремията (Lagerstroemia indica) заема особено място в парка на Албена. Наричана още индийски люляк тя е изключителна със своите едри, кичести, яркорозови цветове с вълнисти краища. Това прекрасно растение може да бъде видяно край хотелите “Добротица” и “Калиакра”, но особено пищно е дървото край входа на хотел “Доростор”.Албна / AlbenaАлбна / AlbenaАлбна / AlbenaАлбна / Albena

Тя демонстрира ангажираност към опазването на околната среда чрез запазване на естествената растителност в рамките на курорта и кристално чистите води на Черно море. Усилията й са признати с множество награди "Син флаг", а опазването на уникалната природа на резервата Балтата е неразделна част от политика на комплекса през последните близо 50 години. Същевременно гарантира, че 50% от пресни плодове и зеленчуци, които се сервират в нашите ресторанти, са с био-произход, произведени от нашата дъщерна Eco Agro. През 2014 г. бе създадена и първата сертифицирана биологична ферма в България за пасищно отглеждане на говеда от известната порода Black Angus. Така курортът предлага и най-високото качество на говеждо месо, известно в целия свят.
„Нашият "зелен" идеал ни подтиква да предприемем още смели стъпки в усъвършенстването на устойчиви бизнес дейности, предоставяйки най-високо ниво екологично чисти услуги на нашите гости. За целта, ние създадохме завод произвеждащ биогаз чрез обработка на органичните отпадъци, натрупани от туристическите дейности. Заводът създава чиста зелена енергия, в допълнение с високо качество на органични торове, които използваме в нашите земеделски дейности. Това е кръгова икономика, неоставяща отпадъци в природата“, посочват от „Албена“ АД.
Стремежът за ефективно използване на ресурсите също се отнася и до инвестиции в съоръжения за производство на енергия от възобновяеми източници - изградени 1235 кв. м слънчеви панели, използвани главно за водогреене в хотелите. Също така се вземат твърди мерки към усъвършенстване на охладителните системи в рамките на курорта с въвеждането на променлива потока VRF иновативна технология, която предпазва озоновия слой, използвана в 14 от нашите сгради. Тези усилия са признати с наградата RELACS за използване на енергия от възобновяеми източници, осигурявайки на 12 от нашите хотели членство в "Асоциация на Зелените Хотели".
„Сега сме на път да разширим нашата стратегия за нулеви отпадъци, като планираме да увеличим капацитета на завода за производство на биогаз, както и площта на слънчевите панели до 1500 кв. метра, като по този начин разчитаме на енергия от възобновяеми източници. Нашите планове за ограничаване на емисиите от вредни газове ще бъдат постигнати с изграждането на въжена линия (фуникуляр) и инвестиране в електрически влак, служещи за превоз на туристи в курорта - от спокойната паркова зона до пясъчната брегова линия и кристално чистите води на Черно море“, информират още от туристическото дружество.
За да постигне целите си то ще направи съпричастни с политиката ни за предоставяне на екологично чиста услуга в курорта и гостите си. От 2017г. Албена АД ще отделя по 2 лв. от всяка нощувка в комплекса за да успее в изпълнение на поставените цели. По този начин всички клиенти ще имат значителен принос в положителния ефект върху околната среда и общественото благосъстояние. НДТ


 


Сходни връзки

ОТ 2017 Г. АЛБЕНА ЩЕ ОТДЕЛЯ ПО 2 ЛЕВА НА НОЩУВКА ЗА „ЗЕЛЕНИ” ДЕЙНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди