изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:48 EET
ДОБРУДЖА 07 С ИЗНЕНАДВАЩА ЗАГУБА У ДОМА    
СпортВолейболистите на Добруджа 07 (Добрич) допуснаха изненадваща загуба в последния мач от втория кръг на Суперлигата. Момчетата на Мирослав Живков паднаха с 1:3 (23:25, 20:25, 25:18, 20:25) от Пирин (Разлог) в двубой, игран в зала „Добротица” в Добрич.
С оглед развоя на терена обаче, изненада нямаше, защото отборът на Пирин бе по-организираният и по-добрият отбор и логично се поздрави с успех в чест на празника на Разлог.

Гостите започнаха доста силно и поеха инициативата още в първия гейм. Тази тяхна увереност продължи и във втората част, но в третата играчите на Добруджа се опитаха да направят нещо повече и тръгнаха към обрат, но силите им стигнаха само за 1 гейм.
Домакините приключиха срещата с 33 грешки, 22 от които от начален удар.
Страхотен мач изигра диагоналът на Пирин Венцислав Георгиев, който отбеляза 30 точки (4 аса, 4 блокади, 58 % в атака). За Добруджа 07 Жулиен Георгиев направи 26 (2 блокади, 53 % в нападение).
Така тимът от Разлог е с максимален актив от 6 точки след първите 2 кръга, като се изравни с водачите Монтана и ЦСКА, но заема трета позиция, като разликата с втория е само по точков коефицент. Тимът на Добруджа 07 на седма позиция в подреждането, след една победа, една загуба и 3 точки.
Треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков не прави трагедия от загубата на възпитаниците му срещу Пирин. Той ръководи тима си от трибуните, след като получи червен картон в предния кръг.
"Поздравявам отбора на Пирин, който днес беше по-добрият тим. Те имат повече опит и рутина, особено във важните моменти и заслужено спечелиха. Ние не успяхме да посрещаме по най-добрия начин и допуснахме доста индивидуални грешки, което много натежа.
В такива мачове обаче се израства и в тях можеш да си направиш точните анализи, защото когато отборът срещу теб е по-силен, тогава изпъкват именно тези грешки. Този мач трябва да го забравим по най-бързия начин, но и да анализираме подробно всичко.
Мисля, че и чисто психологически в този двубой ни беше трудно, защото ни беше първи пред собствена публика. Но това не трябва да ни е оправдание. Трудно ни е да играем без 3-ма от основните ни състезатели, които са контузени. Постепенно обаче те ще влязат в игра.
В Шампионската лига ние ще търсим израстване и да видим къде е мястото ни сред тези отбори. Никой не си прави илюзии, че ще ни е лесно, но това е пътят", каза Живков след загубата.  НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА 07 С ИЗНЕНАДВАЩА ЗАГУБА У ДОМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди