изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:42 EET
300 ЛЕВА ЩЕ Е ДАНЪКЪТ ЗА ТАКСИТАТА    
ИкономикаНа заседанието си вчера Общинският съвет взе решение данъкът за таксиметровата дейност в Добрич да бъде 300 лева. Местният парламент единодушно подкрепи предложението на постоянните комисии по бюджет и финанси, и по транспорт.

След проведено миналата седмица изнесено съвместно заседание на двете комисии с участието на десетки превозвачи от града, те се спряха на минимума, предвиден в закона за този налог – 300 лева.
Припомняме, че такова бе и предложението на кмета Йордан Йорданов, внесено на сесията през септември, но тогава докладната му записка не бе приета и отложена за октомври от местния парламент. С него той предложи първоначално определеният данък от 590 лева да бъде намален на 300 лв.
На протест таксиметровите шофьори от Добрич заявиха, че, ако данъкът остане 590 лева, те ще бъдат принудени да преминат в сивия сектор или да напуснат страната. Те настояват поне половината от събраните суми от този налог да се използват за подобряване на пътната инфраструктура – за ремонт на улиците, на тротоарите. НДТ


 


Сходни връзки

300 ЛЕВА ЩЕ Е ДАНЪКЪТ ЗА ТАКСИТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди