изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:13 EEST
ШЕСТ БЛОКА В ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ БЪДАТ САНИРАНИ ПО ОП "РЕГИОНИ В РАСТЕЖ"    
ИкономикаПрез изминалата седмица кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров подписа последния от поредицата договори, с които  се обезпечават дейностите по енергийно обновяване на 6 блока в града. Това се случва след като Управляващият орган на оперативна програма „Региони в растеж” одобри входираните от Община Генерал Тошево проектни предложения по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони”. 

    Предмет на всеки подписан договор между кмета, като представител на бенефициента, и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, е обновяването за енергийна ефективност на сгради в рамките на проекти за енергийна ефективност на жилищни сгради по процедура BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”, Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОПРР 2014-2020 г.
    Подписаните договори определят основните задължения и отговорности на страните във връзка с организацията и изпълнението на дейностите и услугите по обновяване за енергийна ефективност, както и обхват на дейностите по обновяване на многофамилните жилищни сгради: изработване на обследване за установяване на техническите характеристики на сградата, свързани с изискванията по член 169, ал. 1 (т. 1-5) и ал. 2 от ЗУТ и технически паспорт на сградата; изготвяне на обследване за енергийна ефективност на сградата; разработване на инвестиционен технически/ работен проект за нуждите на обновяването и оценка за съответствието; изпълнение на строителни и монтажни работи (СМР); строителен надзор, авторски надзор и инвеститорски контрол.
    Целта на програмата е да се удължи животът на блоковете като конструкции и да се подобри жизнената среда в населените места. Общата стойност на подписаните договори е 2 409 250 лв. Срокът за изпълнение на проектите е април 2019 г. Енергийно обновени ще бъдат следните блокове: в ЖК „Александър Димитров” бл. 2, ЖК „Александър Димитров” бл.4, по ул. „Опълченска” № 26, ул. „Патриарх Евтимий” № 2, ул. „Васил Априлов” 6 и ул. „Васил Априлов” 27. НДТ


 


Сходни връзки

ШЕСТ БЛОКА В ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ БЪДАТ САНИРАНИ ПО ОП "РЕГИОНИ В РАСТЕЖ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди