изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:07 EEST
И ученици се присъединиха към родителския протест срещу стипендиите за роми    
Новини„Протестираме заради обещаните стипендии от 30 евро за ромските ученици“,  сподели една от протестиращите. Т


я допълни, че са назрели и други проблеми , по които да се говори. „Най-важното е как се случи така, че някакъв частен ромски фонд влиза в сътрудничество с българското Министерство на образованието и науката. Решението, че парите, които отпуска МОН ще отиват сама за учителите, които работят по този проект, не ни удовлетворява. Ние работим, за да обучаваме децата си, те да ходят на училище, да имат нужните учебници, плащаме за частни учители. Намираме начин в тази държава да се борим. Нашите родители са ни изучили. Ние се мъчим да си изучим децата. А, става така, че на ромските деца ще се плаща за учители. Това за мен е в разрез с националната сигурност на държавата“, допълни тя.
Според Яница Атанасова, това, което се случва, е гавра с българските деца. „Първо бяха дискриминирани нашите деца, сега се прави обрат за замазване на положението, като парите да отидат за учители. Това е едва ли не подкуп за това учителите срещу мижави суми да пишат високи оценки на учениците от ромски произход“, допълни тя. Родители обявиха, че се стига дотам да се иска оставката на министър Кунева.
 Ученици също се включиха в протеста.
 


Сходни връзки

И ученици се присъединиха към родителския протест срещу стипендиите за роми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди