изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:56 EET
Само пред "ШОУ" сестрата на Преслава, народната певица Ивелина Колева сподели защо се е разделила със съпруга си    
Светска клюка Ивелина Колева е сестра на една от най-известните певици в България - Преслава. Родена е на 21 януари 1981 г. в Добрич. Има една дъщеря Виктория. Изпълнителката е част от музикална компания “Пайнер” от 2009 г., като издава песни във фолклорния жанр. През 2014 г. фирмата издава нейния дебютен албум - "С мерак, любов и песен", който съдържа 13 песни. Тази година се появи и вторият й албум, а заедно с него и наградата за Фолклорен изпълнител на годината.

Ивелина дава пред “ШОУ” едно от най-искрените си интервюта за отношенията с Преслава, за пътя си към голямата сцена и за личния си живот.



 

- Ивелина, ще ми разкажеш ли за детството. Кой е любимият ти спомен?
- Не бях палава - едно нормално дете. Изпълнявах си задълженията да си пиша домашните, да ходя на училище. И двете с Петя ходехме на уроци по пеене. Не сме от тези деца, които могат да се похвалят с големи бели. Винаги ни е било забавно, и двете проявяваме самоирония към себе си. Дори се подиграваме една на друга. Самокритични сме.

- Преслава ли те уреди в “Пайнер”?
- Да, за всеки се пише така. Не е сестра ми. По времето, когато работех с оркестър “Извор”, те трябваше да запишат свой юбилеен албум и го издаваха в “Пайнер”. Бяха ме поканили да взема участие в този албум и това реално са ми първите записи за музикалната компания. Иначе доста често съм ходила в Димитровград. Познавам доста нейни колеги, хората, с които е работила. Никога не съм имала желанието на всяка цена, щом едната е там, и другата да е там. Тогава имаше работа по заведенията,

пеех много по сватби с оркестри

и не съм мислила да влагам много в моя музика.

- Слуша ли българинът народна музика?
- Преди години, когато беше модерно да се слуша поп музика, английска музика, беше срамно да кажеш в училище, че изпълняваш народна музика или свириш на гъдулка, гайда, тамбура, кавал. Доста от нашите връстници ни се присмиваха. Тачеха се тези, които свиреха на пиано, пееха поп музика. Тогава съм била 6-7 клас. После, когато влязох в музикална паралелка, попаднах в моята среда. Дишах мой въздух и нещата станаха по-различни. Сега във всеки град в България има различни клубове, където хора с различни интереси, професии, могат да ходят на народни танци. Правят се много конкурси, фестивали. Има и такива, на които е задължителна народната носия.


С Преслава винаги са били много близки.

- А участията, предполагам, че са ти по-малко, отколкото на една фолк певица?
- Това е вярно, в поп-фолка имат повече участия, но техните проекти са много по-скъпи. Едното е за сметка на другото. При фолклора ние сме повече по селата, на по-големите празници – на събори, на фестивали. Не сме навсякъде, няма как да влезем по дискотеките с нашата музика. При поп фолка има един минус: тази година може да си номер едно, на другата не си. Ако не успееш и на следващата - публиката те забравя. Докато при фолклора хората, които ни слушат, не се отказват от нас. Имаме постоянни фенове. Една народна песен можеш да си я изпееш и след 20 години и пак ще бъде актуална. Там няма хитове. Може би има само една народна песен, която я водят хит, и това е “Бяла роза”. Всеки един от нас я изпълнява. Оттам нататък ти пееш хубави български народни песни, които имаш в твоя репертоар като авторски. При нас има добро или лошо изпълнение, не е до хит.

- Има ли конкуренция при вас?
- Не усещам във фолклора конкуренция. Всеки си гледа неговите песни, в своята област. Всеки се стреми към хубави клипове, песни. Кой как да бъде облечен според областта, която представлява. По-скоро е като надъхване: този е направил хубава песен, заснета в неговия край с хубава носия. И ти искаш да представиш красотите на своя край.

- Как реагираха родителите ви, когато и двете започнахте да се занимавате с музика?
- Самите ни родители са ни подтикнали към това. Майка ми е усетила, че има някакъв потенциал в нас. Записала ни е на частни уроци. Тя е човекът, който е напуснал работа и години наред се е грижила само за нас. Когато учиш в профилирано училище нямаш първа или втора смяна. Ако си първа смяна, следобед са ти изтеглени всичките музикални предмети. Ако си втора - обратното. Ние сме две деца – на едната да й подготвиш домашните, после на другата. По-скоро родителите ни биха имали против, ако се откажем от музиката. Толкова години влагане на средства, желание и накрая – ние да се откажем. Може би тогава биха реагирали по-остро.

- Кога видя родителите ви най-горди?
- Винаги са били горди. Ако сестра ми има някъде концерт, а аз съм с тях в публиката - виждам вълнение в очите им. Дори са се просълзявали. Същото е било и към мен. Сега така е и при мен и моята дъщеря. Тя се занимава с поп пеене и когато си изпълни добре песента, аз се просълзявам. Не знам... Може би най-най горди са били, когато Петя е взимала награда, но като всички родители най вече искат да сме щастливи.


Заедно с дъщеря си Виктория.

- Замисляла ли си се някога да се откажеш от музиката?
- Не, нямам такова желание. На мен тази професия ми харесва. Това мога да правя, това обичам да правя. Стигнала съм до годините, когато хората ме признават. Двата ми албума, които са на пазара, са най-малкото. Говоря за моя роден край. Когато човек тръгва отнякъде, изпитват недоверие към него. Сега вече съм призната. Вече няма мероприятие, където да отида и да нямам познат, на който да не съм пяла.

А и да се откажа сега - какво друго бих правила?


- Чувстваш ли се обидена, когато си в сянката на Преслава?
- Не, забавно е. В последните години хората започнаха - народната певица Ивелина Колева. Иначе в началото бях просто сестрата на Преслава. Така са свикнали хората.

- За теб има много малко клюки, но кое е най-грозното нещо, което си чула за себе си?
- Всякакви неща са писани. На кого приличам, колко съм отслабнала. Това са неща, на които не обръщам внимание. Плюс това покрай сестра ми – толкова години съм чела всякакви неща, че съм свикнала и не обръщам внимание. Щом толкова те пишат - значи си интересна.

- Написаха, че си отслабнала драстично заради Преслава?
- Едва ли заради нея. Всяка от нас е искала да отслабне. Две сестри, ако са били пълни, след което отслабват - не значи, че едната го е направила заради другата. Кой не иска да е слаб. Е, говорим да изглежда добре, не да е мършав. Не е въпрос до копиране. Примерно едната се е направила руса, хоп и другата става руса. Преслава от две години е с тъмен цвят на косата и аз не смея да се боядисам, защото ще кажат - ето тази я копира. Въпреки че скоро мисля и аз да съм тъмна, но чакам да минат две години, за да може тя да си смени цвета на косата (смее се).

- Има ли мъж до Ивелина Колева?
- Не, няма мъж.

- Ще ми разкажеш ли за бащата на дъщеря ти?
- Ние продължаваме да сме заедно. Пак сме като семейство. Живеем близко един до друг. Всеки ден си говорим по телефона. Или той е в нас, или аз в тях. Имаме дете, за което трябва да се грижим и двамата. Когато мен ме няма, той е в нас и ме чака да се прибера, за да не стои Виктория сама.



- А защо се разделихте?
- Толкова години ме нямаше. Бях по чужбина, пеех в Швейцария и Турция. И след като те няма в годината 6-7 месеца, е нормално двама души, младо семейство, да се отдалечат един от друг. Просто така решихме. Няма намесен друг човек, нито от моя, нито от негова страна. Това е по взаимно съгласие, за да не си развалим и приятелските отношения. Ако спукам гума, има двама души, които ще се отзоват веднага: баща ми и мъжът ми.

- Ще ми разкажеш ли за дъщеря ти?
- Аз съм строга майка. Искам да я възпитам да е добра, отговорна, да си пише домашните. Днешните деца са много разпилени, твърдоглави. Това ме изкарва извън релси.

 - Каква леля е Преслава?
- И тя е строга. Ако с Виктория човек не е строг, тя може да ти се качи на главата. Тя изпитва респект единствено към леля си и към мен. Иначе доста си се гледат двете, но такива глезелъци при нас няма, ние двете не сме глезени.
 
 Едно интервю на Костадин КОСТОВ, в. "ШОУ"
 

Не ядат вечер, затова отслабнали

Трябва да те поканим на една маса да видиш как ядем с Преслава, споделя Ивелина пред репортер на “ШОУ”. Ядем нормално, просто вечер избягваме да се храним. И двете се ровим за книги с полезни храни, кое за какво помага. Не че ги спазваме, де... (смее се). Като цяло не ядем вечер. Аз три години не ядях след 7-8 часа и отслабнах близо 20 килограма. Хората, които не са ни виждали, отдавна мислят, че август съм била 65 кг, а септември 45 и ми казват - е, как отслабна. В продължение на 2 години аз свалих 20 килограма, ако ги сметнеш, това е по едно кило на месец.”
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Само пред "ШОУ" сестрата на Преслава, народната певица Ивелина Колева сподели защо се е разделила със съпруга си | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Само пред "ШОУ" сестрата на Преслава, народната певица Ивелина Колева сподели защо се е разделила със съпруга си
Автор: Anonymous да 2016-10-30 @ 20:46 EET
И кой се интересува от всичко това?Това си е техния живот и моля Ви не ни натрапвайте сестрите!



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди