изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:18 EET
ИТАЛИЯ СЛЕД РАЗРУШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 7.1 ПО РИХТЕР ТАЗИ СУТРИН /ДОБАВЯТ СЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ/    
Новини Рим. Манастирът „Сан Бенедето“ в град Норча, Провинция Перуджа, Централна Италия, е разрушен след силното земетресение, което разтърси района тази сутрин, съобщава агенция Sputnik, позовавайки се на публикация в социалната мрежа Twitter от страна на божиите служители. Засега няма данни за човешки жертви.


Рим. Макар по първоначални данни да няма човешки жертви от земетресението в Централна Италия от тази сутрин, материалните щети са значителни, пише израелският вестник The Jerusalem Post. В град Норча са разрушени сградите на кметството и на манастира „Сан Бенедето“. Земетресението от тази сутрин дойде след серията трусове, които бяха регистрирани в Италия през последните пет дни, припомня изданието. Силата на труса според първоначалните данни на Геологическа топографска служба на САЩ беше 7,1 по скалата на Рихтер, докато Европейският средиземноморски сеизмологичен център съобщи, че магнитудът е между 6,5 и 6,6 по скалата на Рихтер.

Рим. Множество сгради в село Аркуата дел Тронто, регион Марке, Централна Италия са разрушени, предава вестник The Guardian, позовавайки се на снимка на свидетел, публикувана в социалната мрежа Twitter.
По-рано се разбра, че вследствие на земетресението от тази сутрин са разрушени сградите на манастира „Сан Бенедето“ и сградата на кметството в град Норча, припомня изданието.



София. Няма данни за пострадали българи при земетресението в Италия. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Рим. Земетресението, регистрирано тази сутрин на 67 км от италианския град Перуджа, Централна Италия, е най-силното от 1980 г., съобщава в Twitter Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Организацията с нестопанска цел добавя, че най-вероятно поредицата от три силни труса в рамките на четири дни в страната е безпрецедентна.

София. На този етап няма данни за пострадали и загинали вследствие на земетресението в Италия, но разрушенията са големи. Това каза българският посланик в Италия Н.Пр. Марин Райков във връзка с регистрираното тази сутрин земетресение там. „Нямаме информация за пострадали българи. Засега няма въобще сведения за пострадали, тъй като хората са реагирали много бързо, а не малка част от тях, бидейки засегнати от предишните трусове, са били извън жилищата си, тъй като немалка част от сградите са разрушени и необитаеми. Няма на този етап данни за пострадали и загинали, но разрушенията са големи”, посочи той.
Българският посланик в Италия каза, че първият трус е регистриран в 07.40 часа местно време, а след това са усетени и няколко вторични. Той обясни, че първоначално е било съобщено, че първият трус е с магнитуд 7,4 по Рихтер, но впоследствие информацията е била ревизирана. „В момента говорим за трус с магнитуд 6,5 – 6,6 по Рихтер, като след това има още няколко труса, които са около и над 4 степен по Рихтер”, посочи той. Райков допълни, че епицентърът е близо до този на предишния силен трус и засегнатият район е същият."Говорим за същите градчета - за Норча, за Аматриче, За Акумули и т.н." каза той. По думите му това е земетресение, което при всяко положение е по-силно от това през 2009 г. в Акуила. „В Рим няма паника, въпреки, че градът за първи път беше толкова силно засегнат - усети се много силно.На място - там, където е епицентърът, със сигурност има много силно безпокойство, но спасителните операции, които бяха започнали вследствие на предишните трусове, са в ход”, каза още Райков. „Не трябва да има притеснение сред българските граждани. В посолството съм създал необходимата организация. Колегите търсят контакт с тези българи, които са по-активни във връзките си с Посолството. Опитваме се да установим какви са настроенията сред нашите сънародници и да ги успокоим. Имаме възможност да окажем съдействие, ако такова бъде потърсено”, допълни българският посланик в Италия.

Рим. Няколко десетки души са ранени в резултат от силното земетресение в Централна Италия, но няма загинали, съобщава ТАСС, позовавайки се на ръководителя на Гражданската отбрана Фабрицио Курчо. „Няма загинали. Имаме информация за няколко десетки ранени. Сериозно е състоянието на само един човек. Трябва обаче време за проверка“, заяви той. Земетресението с магнитуд 6,5 беше регистрирано тази сутрин в 07:40 ч. италианско време (09:40 ч. българско) в централната част на Италия, припомня агенцията. Епицентърът беше район, който вече беше разтърсен от трусове по рано – границите на областите Марке и Умбрия. Множество са разрушенията, включително на исторически постройки.
http://www.focus-news.net



ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

Големите земетресения за последните 110 години

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!


НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЛЕД ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ И ТЕЛА В МАГАЗИНА И ОНЛАЙ МАГАЗИНА НА "LIGHT VISION"






 


Сходни връзки

ИТАЛИЯ СЛЕД РАЗРУШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 7.1 ПО РИХТЕР ТАЗИ СУТРИН /ДОБАВЯТ СЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди