изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:24 EEST
ДРАМАТИЧНА ЗАГУБА НА ДОБРУДЖА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА    
СпортВолейболните шампиони на България – Добруджа дебютираха със загуба в един от най-престижните турнири – Шампионската лига. Момчетата на Мирослав Живков бяха равностойни, а на моменти дори превъзхождаха съперниците си от Абиант Ликъргъс (Грьонинген), но в крайна сметка паднаха с 0:3 (24:26, 23:25, 23:25).

Двубоят се игра пред пълните трибуни на зала „Мартин Плаза” в Грьонинген, в която се бяха събрали около 3000 човека.
В първия гейм волейболистите на Добруджа започнаха малко по-сковано и домакините взеха нещата в свои ръце, но постепенно българите изравниха играта и дори поведоха с 21:20. За съжаление не и без помощ от съдията, домакините дръпнаха с гейм напред. Във втората част нещата на игрището отново бяха равностойни и холандците пак измъкнаха успеха с минимална разлика за 2:0.
В третия гейм обаче момчетата на Мирослав Живков показа доста хъс и започнаха с много настроение, като водеха през цялото време, докато не се стигна до 22:18 и на начален удар не застана разпределителят на Грьонинген Мат Уест, който с точните си изпълнения доведе до абсолютен обрат и 22:23. След като взеха психологическото предимство, домакините бързо затвориха гейма и мача в своя полза.
Най-резултатен за победителите пък бе Витзе Койстра с 23 т., а Микелис Берзинс добави още 9. От Добруджа с най-много точки завърши Жулиен Георгиев с 15 т., а Мартин Мечкаров е с 9.
Реваншът ще е на 8 ноември от 20:00 часа в ДКС Варна. НДТ    
 


Сходни връзки

ДРАМАТИЧНА ЗАГУБА НА ДОБРУДЖА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди