изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:41 EET
Трагедията в Мюнхен! Бащата и дъщерите молели за помощ, но не могли да ги спасят, изгорели живи    
По света
Сашо Маринов от ромския квартал “Изток“ в Пазарджик и двете му дъщери на 11 и на 16 г. са изгорелите при пожара, избухнал в жилищна кооперация в Мюнхен, Германия. Това съобщиха техни близки от Пазарджик, които наглеждат къщата им на ул.“Огоста“ в квартала. Бащата дълги години е работил в Испания, а от 2-3 със съпругата и родителите си са в Германия, пише "Монитор".  Жилището им се намирало на ул. „Дахау щрасе“. Пожарът тръгнал около пет сутринта.


 
По това време майката си е била в България, но от немските власти я потърсили, за да й съобщят за инцидента. Тя е заминала незабавно за Мюнхен.
 
Двете момичета посещавали немско училище и заради това не са се прибрали с майката в България. Разследващите смятат, че пожарът е пламнал от запален на третия етаж на сградата матрак.
 
Във Фейсбук българи, живеещи в Мюнхен, разказват, че бащата и дъщерите до последно викали за помощ. Пламъците обаче отрязали пътя им към стълбите и те изгорели живи. Телата им били открити край входната врата.
 
По дървеното стълбище пламъците бързо обхванали горната част на сградата, в която е имало близо 100 души. Много от тях са изпаднали в паника. Още 18 души са пострадали, 11 от които са приети в болница, съобщиха германски медии.
 
Над 120 пожарникари, полицаи и медици са участвали в спасителната операция. Загиналото българско семейство е открито в таванското помещение.
 
Сашо Маринов и децата живеели в мансардата и пътят им бил прерязан от пламъците.
 
В пламналата сграда живеят хора предимно от България, Румъния и Словения. Българите са от Пазарджик. 11 души са настанени в болница с натравяне от дима, никой не е с опасност за живота.

Сашо Маринов.  Всъщност Сашо и децата отдавна не трябвало да живеят в тази сграда – мъжът намерил по-голямо жилище за цялото си семейство в друг квартал и щял да го наеме, но се оказало, че е платил задължителната тримесечна гаранция за наемане на измамници.
  Парите изчезнали, а той останал без повече средства за нова гаранция и се наложило да останат в мансардата, докато събере наново парите.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Трагедията в Мюнхен! Бащата и дъщерите молели за помощ, но не могли да ги спасят, изгорели живи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди