изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:26 EEST
СПОРЕД ЦИК РЕФЕРЕНДУМЪТ НЯМА НУЖНИЯ БРОЙ ГЛАСОВЕ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ    
Новини София. Броят на участвалите в гласуването в Националния референдум граждани е 3 488 558, което е 50,81 на 100 от гражданите с избирателни права. Това каза на брифинг председателят на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Броят на участвалите в гласуването в Националния референдум на 6 ноември граждани според броя на намерените в кутията за гласуване пликове е 3 488 558 гласоподаватели и е по-малък от броя на участвалите в последните избори за народни представители на 5 октомври 2014 година избиратели, който е 3 500 585“, поясни Алексиева.

„В случая сме в хипотезата на член 23 ал. 3 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. След като решението ни влезе в сила, то ще бъде изпратено на НС, за да разгледа поставените в референдума въпроси“, посочи Ивилина Алексиева. „Мога да заключа, че малко не достигна резултатите от референдума да бъдат задължителни със силата на Закон за Народното събрание, но активността в тази гражданска инициатива беше изключително висока, както казах над 50% от гражданите с право на глас са гласували в референдума, и съм убедена, че НС ще предприеме необходимите мерки при така изразената воля на суверена“, заяви председателят на ЦИК.
http://www.focus-news.net

БЕЛ. РЕД.: Не е изключено вотът на балотажа за президент в неделя, да бъде повлиян от днешното решение на ЦИК и отново да се превърне в наказателен за управляващите или изобщо за всички партии. Ще поживеем, ще видим. В неделя вечерта, а защо не и още в следобедните часове - всичко да бъде ясно. Особено след изборите в САЩ и победата на Доналд Тръмп, които избирателите в България и зад граница приемат многозначно. А може би целта е създаване на интрига младите хора, заставащи зад референдума, да не излязат да гласуват. ЦИК поема тежка отговорност, движейки се по ръба на бръснача, след като не можа да осигури нормални условия за участие в изборите на първия тур за президент и референдум. Вотът също е задължителен и най-добре е да излязат да гласуват колкото се може повече хора, за да може избраният президент да има по-голяма легитимност.


Глас народен, глас божий...
 


Сходни връзки

СПОРЕД ЦИК РЕФЕРЕНДУМЪТ НЯМА НУЖНИЯ БРОЙ ГЛАСОВЕ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди