изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:19 EEST
БФБ-СОФИЯ ПРЕКРАТИ РЕГИСТРАЦИЯТА НА АЛБЕНА ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД    
ТуризъмБългарска фондова борса - София АД прекрати регистрацията на акциите на Албена инвест холдинг АД, поради заличаване на дружеството в Търговския регистър след вливането в Албена АД. Прекраряването на регистрацията е от 9 ноември 2016 г. (сряда). Справка в страницата на Централен депозитар АД, показва, че акциите на Албена инвест холдинг АД все още не са дерегистрирани оттам. Междувременно Албена АД свиква общо събрание на акционерите на 12 декември 2016 г. с две точки.

Едната е приемане на решение за извършване на сделка по чл. 114 от ЗППЦК, при която за дружеството възникват задължения към заинтересовано лице на обща стойност над 2% от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или последния изготвен баланс. Липсват детайли за предлаганата сделка, като те ще бъдат обявени при представяне на поканата чрез БФБ-София.

Втората точка е Албена АД да встъпи като съдлъжник в дълга на Бялата Лагуна АД (дъщерно дружество) по договор за кредит със SG Експресбанк АД в размер на 13,705 млн. евро за финансиране на инвестиции. Част от парите, а именно 9,013 млн. евро ще са за рефинансиране на стари задължения към SG Експресбанк, както и за рефинансиране на търговски кредити към туроператора "Томас Кук". Останалите 4,692 млн. евро са за инвестиционна програма за сезон 2016-2017 г., предвиждаща реконструкция на лоби бар, рецепция и ресторант, както и реконструкция на 50 броя хотелски стаи и други инфраструктурни обекти в курортен комплекс "Бялата лагуна". Кредитът ще се погасява на 11 годишни погасителни вноски.
Албена АД отчете силен туристически сезон с ръст на нетната печалба от 55% на годишна база до 24,75 млн. лв. за деветмесечието на 2016 г., както и повишение на приходите с 9,68% на годишна база до 76,81 млн. лв. за деветмесечието на тази година спрямо това на миналата.

Акциите на Албена АД поскъпват с 28,42% за последните 12 месеца до 61,5 лв. за брой и 263 млн. лв. пазарна капитализация. Дружеството е разпределило и брутен дивидент от 0,45 лв./акция. НДТ

 


Сходни връзки

БФБ-СОФИЯ ПРЕКРАТИ РЕГИСТРАЦИЯТА НА АЛБЕНА ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди