изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:33 EEST
Заради бурния вятър е временно спряно преминаването през граничния пункт "Кардам"    
Новини От МВР информират, че заради бурния вятър е временно спряно преминаването на моторни превозни средства през граничния пункт "Кардам". Пътуващите могат да преминават през граничен пункт "Дуранкулак". Поради високо вълнение временно е прекратена плавателната дейност на фериботите при граничните пунктове при Свищов, Оряхово и Никопол. Движението се насочва през "Дунав мост" – Видин и Русе. Заради силния вятър остава затворено пристанище Варна.

Пристанищата в Бургас също са затворени за маневриране, информират от Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура". Скоростта на вятъра на пориви достига до 17 метра в секунда. Няма сигнали за инциденти.

Повече от 30 сигнала за щети от силния вятър са постъпили в службата за пожарна и аварийна безопасност в Добрич. Скъсани са жици от електропреносната мрежа в село Ведрина.

Много сигнали постъпват в "Гражданска защита" - Плевен за нанесени щети в резултат на бурния вятър. Пострадали няма.

Силен и бурен вятър  продължава да духа и в този час в Плевен. Сгради в центъра на града са опасани с ленти, за да не се преминава в близост до тях. На някои места са паднали тухли, мазилки. Още от говорителя на МВР Мариана Цветкова за сигналите в Гражданска защита.
Има множество постъпили сигнали от цялата област за паднали клони на пътното платно или на тротоари, в парк "Кайлъка" също. Мобилизирани са екипи, но към момента няма информация, няма постъпили сигнали за бедстващи хора. Материалните щети  към момента е рано да бъдат установявани.

Близо 150 населени места в Североизточна България са без ток заради ураганния вятър. Най-много проблеми с електрозахранването има в областите Силистра, Разград, Шумен и Добрич. От дружеството "Енерго Про" увериха, че са мобилизирани допълнителни екипи за отсраняване на авариите.

За три часа не е имало ток и в пет села от община Свищов. Според кмета Генчо Тенчев това не е попречило на гласуването и повредите вече са отстранени. Общината е подготвила агрегата и соларни фенери, които, при евентуални нови аварии, ще осигурят осветлението в сгради с най-много изборни секции.

Без ток са отделни абонати в пет общини на Врачанска област  - Борован, Козлодуй, Криводол, Хайредин и Враца. Причина отново е силинят вятър, заради който има аварии по мрежата. 

Заради бурния вятър селища без ток има и в Западна България, съобщи за "Хоризонт" Борислава Луканова от дружеството ЧЕЗ: 

Частично са засегнати населени места в общините Видин и Чупрене, в област Видин, Гулянци, Долна Митрополия, Левски, Плевен и Червен бряг в област Плевен, Ловеч и Тетевен в област Ловеч, Чипровци в област Монтана, Хайредин, Борован, Козлодуй, Мездра, Враца и Криводол в област Враца. Към момента за възстановяване на електрозахранването усилено работят 100 екипа. Компанията е в готовност да мобилизира допълнителни аварийни екипи при необходимост. С приоритет се възстановява захранването в селищата, в които има секции, така че през тъмната част на изборния ден то да бъде възстановено и гражданите безпроблемно да могат да упражнят своя вот.
http://bnr.bg
 


Сходни връзки

Заради бурния вятър е временно спряно преминаването през граничния пункт "Кардам" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди