изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:35 EEST
Световните медии за изборите в България    
По света Подкрепяният от опозиционните социалисти кандидат спечели президентските избори в България, новак в политиката, приятелски настроен към Русия. Това са някои от акцентните в коментарите на чуждите медии. Някои издания обвързват вота в България с президентските избори в Молдова. Там победи проруският кандидат Игор Додон.

Проруски кандидат спечели президентските избори в България. Така агенция Ройтерс коментира победата на генерал Радев. Френското списание "Поан" посочва, че въпреки, че няма опит в политиката, 53-годишният Радев е победил с лекота. Смятаният за проруски кандидат Румен Радев удържа победа, отбелязва руската агенция Риа Новости.

Франс прес пише, че българите са избрали с голямо мнозинство президент русофил, с което са накарали премиера да обяви, че ще подаде оставка. Агенцията отбелязва, че оттеглянето на Борисов ще доведе до предсрочни избори и период на несигурност в България. ДПА също посочва, че вотът означава ново правителство за страната.

След победата на Доналд Тръмп в Съединените щати, президентските избори в България и Молдова са поредната доза добри новини за руския президент Владимир Путин, пише "Ню Йорк таймс".

Вестникът припомня, че новоизбраният президент е обещал да поправи отношенията с Москва и да окаже натиск за вдигане на санкциите.

"Уолстрийт джърнъл" също прави връзка между изборите в двете държави. Според вестника, те осигуряват на Москва нови съюзници в усилията ѝ да си върне влиянието си в Източна Европа.
bnt.bg
 


Сходни връзки

Световните медии за изборите в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди