изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:43 EEST
ТСО НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА НЕЗРЯЩИТЕ    
Общество    „Световния ден на незрящите хора е 13-ти ноември. Не е повод за празнуване, но е ден, в който напомняме на обществеността, че нас ни има и ние съществуваме. Въпреки увреждането си, работим като всички останали, отглеждаме децата си, радваме се и се вълнуваме с едни и същи проблеми. Имаме мечти и идеали, хубави и лоши моменти“, сподели председателят на Териториалната съюзна организация на сляпо-глухите в Добрич Калинка Ковачева.

Тя съобщи, че вчера в клуб „Детелина” към ТО на сляпо-глухите в областния град се е провело събиране по повод Деня на слепия гражданин. На поканата са се отзовали  23 души.
Калинка Ковачева ги е запознала с Международния ден на слепия гражданин, като припомнила, че това е рождената дата на Валантин Аюи, първия тифлопедагог, който поглежда към хората със зрителни увреждания като на равнопоставени в обществото. Аюи създава училище за слепи деца в Париж. Много скоро неговия пример е подет и от други държави. Ние съвременниците трябва да знаем и пазим паметта на този велик французин.
Събирането е продължило с рецитал, изнесен от някои от поетите от рганизацията – Димитър Кънчев, Калинка Ковачева и Руска Иванова. Общата идея на творбите е била на тема: „Силни сме”. Звучаха народни песни като поздрав към всички присъстващи.
    Най-тържествено е отбелязан юбилеят на Стоянка Миланова. Отпразнувани са също рожденият ден на Янко Златев и именният ден на Ангел Иванов. „Виновниците“ получили разкошни букети от бели хризантеми. Вдигнати са били много тостове и наздравици за здраве и благополучие.
    „Доволни и щастливи, след прекрасно прекарания ден, се прибрахме по домовете си. Всеки от нас отнесе вкъщи мъничко  зрънце надежда, сила и обич, така нужно ни в студените зимни дни“,сподели Калинка Ковачева. НДТ
 


Сходни връзки

ТСО НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА НЕЗРЯЩИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди