изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:46 EET
ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ СРЕЩУ АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ    
ЗемеделиеНа територията на област Добрич се въвеждат ограничителни мерки с цел недопускане на болестта африканска чума по свинете и високопатогенна инфлуенца по птиците, съобщиха от областната администрация. Това станаясно след проведеното заседание на Областната епизоотична комисия, свикано от областния управител Детелина Николова.

Заседанието бе председателствано от зам.-областният управител Сали Феим, който информира присъстващите, че съгласно издадени заповеди на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните, е необходимо да се набележат мерки и действия, свързани с възникнали огнища на болестта африканска чума по свинете (АЧС) в Европа, както и във връзка с  болестта високопатогенната инфлуенца по птиците в Германия, Австрия, Унгария, Полша и Хърватска.
Д-р Розалина Брайкова, секретар на комисията и директор на Областната дирекция по безопасност на храните и д-р Борислав Каменов - началник отдел „Здравеопазване на животните" към ОДБХ, дадоха разяснения по проблема.
Решено бе в срок до 22 ноември осемте общински администрации, намиращи се на територията на област Добрич, да свикат общинските епизоотични комисии. Те трябва да обсъдят предприемането на действия, свързани с изпълнението на предписанията, визирани в заповедта, в която са набелязани мерки и действия, свързани с възникнали огнища на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) в Европа. На тях ще се обсъди и заповедта на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните, в която е указано да се набележат конкретни мерки и за високопатогенната Инфлуенца по птиците.
С оглед на превантивни мерки за недопускане разпространението на болестта, е необходимо граничните полицейски управления на територията на областта да предприемат действия за извършване на контрол. НДТ


 


Сходни връзки

ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ СРЕЩУ АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди