изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:43 EET
БРАКОНИЕР НА КАЛКАН БЕ ГЛОБЕН С БЛИЗО 10 БОНА    
Лов и риболовБракониер, заловен с незаконен улов на калкан край Дуранкулак трябва да плати 8 139.60 лв. за нанесени щети на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и 1 500 лв. глоба. Това реши Каварненският районен съд, който потвърди наложените му наказателни постановления.
Бракониерът е заловен на 11 май от служителите на ИАРА  Добрич и ГПУ Каварна. Те получили сигнал за незаконен улов на калкан.

 При съвместната акция разположили екипи за извършване на наблюдение на бреговата част между с.Езерец и гр.Шабла. Около 17 часа забелязали лодка, която се насочила към южната част на къмпинг „Добруджа”.  От нея на брега слезли двама души, които започнали да разтоварват пълни чували. Граничните полицаи пристигнали при лодката и екипажа и видели, че чувалите са пълни с калкан. Бракониерите избягали, като избутали лодката обратно във водата и се отправили към нерегламентираната лодкостоянка в южната част на къмпинг „Добруджа”. Там слезли на брега, единият избягал в посока Резиденцията, а собственикът на корабчето, П.Г.П., дори намерил време да се настани в близкия ресторант. 
Според показанията на един от граничните полицаи, до лодката имало разтоварени около 10 чувала риба, един чувал с мрежи, котва и други риболовни приспособления.
Пред съда П.Г.П. изцяло оспорва фактите и доказателствата, като твърди, че описаната риба не е ловена от него, той никога не я е виждал, същата никога не е била на отнетия в полза на държавата риболовен кораб, както и не му е известно хрилна мрежа с дължина 100 м от кого, кога и от къде е иззета. НДТ


 


Сходни връзки

БРАКОНИЕР НА КАЛКАН БЕ ГЛОБЕН С БЛИЗО 10 БОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди