изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:41 EET
ЕКАТЕРИНА ДИМОВА: БИХ ПОДАРИЛА ИЛИ ПРОДАЛА НА ТЪРГ ХВЪРЛЯЧКИТЕ СИ, А ПАРИТЕ БИХ ДАРИЛА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ    
Интервюта Последните десет дни, в които ще можете да определите подреждането в Топ 3 на конкурса Мис BGathletic.com 2016, ще ви запознаем с финалистките. Подготвили сме им 15 въпроса, а те отговарят повече от интересно на тях. Нашите красиви атлетки са и интелигентни момичета. Запознайте се с...

Екатерина Димова, състезателка в хвърлянето на чук в СКЛА „Черно море 2005”-Балчик. През 2016 г. 18-годишната атлетка спечели четири медала от националните шампионати, като три от тях са златни. Димова е и шампионката за жени в дисциплината си. 

- Как започна с леката атлетика? С какво те плени?
- Един януарски ден на 2011 година  мама ме попита дали искам да отида с нея на награждаване на спортисти. Аз се съгласих, но дори не знаех за какво става дума. Към края на церемонията председателят на клуба г-жа Андреева (съпруга на треньора ми Андриан Андреев) обяви, че очакват повече нови хора да се присъединят към отбора (б.а. СКЛА „Черно море 2005”-Балчик). Тогава ми щукна да се пробвам. Когато се прибрахме вкъщи, помолих мама да говори с треньора. В продължение на една седмица всеки ден я питах дали го е направила и я засипвах с въпроси: дали приемат момичета? (защото сред наградените нямаше момичета), ще ме вземат ли зареди брекетите? Когато най-после мама ме заведе на полигона, всичките въпроси в главата ми изчезнаха и се появи любопитството към новото и непознатото, което след време стана моя страст.
- Какви са целите ти в спорта?
- Да достигна световно ниво.
- Опиши се с 3 думи.
- Лъчезарна, весела и шантава.
- Помага ли красотата в спорта?
- Красотата е като реклама, привлича вниманието на хората към спорта.
- Кой от големите атлети харесваш - като спортист и като външност, излъчване, обаяние?
- Нямам любимец, но харесвам българските спортисти.
- Ако имаш възможност да й напишеш коледна картичка, какво послание би пратила?
- Отправям коледни и новогодишни пожелания към всички български спортисти, към всички българи. Най-важното е да сме живи и здрави, всичко останало се оправя по някак начин.  Желая весело и щастливо изкарване на празниците, без контузии.
- Каква музика харесваш?
- Харесвам всички стилове, но главно слушам българска естрада и вечните български хитове. Някои от любитемите ми песни са „Виолета“ на Щурците, „След хиляди години сън“ на Сленг, „Ледено момиче“ на Д2, „Елмаз и стъкло“ на Б.Т.Р.
- Коя е книгата, която би прочела отново и отново?
- “Бамби”. За малкото еленче, което живее в свят, изпълнен както с безброй чудесни неща, така и с много тъга. Затова как постепенно открива приятелството и любовта, а срещата с човека става изпитание за неговата храброст.
- Дисциплината, в която се състезаваш, е най-най, защото...
- Дисциплината, в която се състезавам е най- най, защото е различна. Тя е една от най-трудните в техническо отношение в леката атлетика. Хвърлянето на чук е една от четирите дисциплини по хвърляне в леката атлетика, заедно с мятането на диск, хвърлянето на копие и тласкането на гюле. Хората знаят много малко за моята дисциплина. Например, не знаят, че уредът е метално гюле с телена дръжка и си мислят, че е хвърляме ковашки или каменни чукове.
- Какво ти говори следната цифра: 72.28?
- 72.28 м е световният рекорд на копие за жени. Ако видя тази цифра до моето име, ще съм уверена, че вървя по правилния път за постигане на целите ми в спорта.
- Болт продаде олимпийските си шпайкове за 3590 лири, колко искаш за твоите?
- Чукохвърлячите не носят шпайкове. Бих подарила или продала на търг хвърлячките  си, а парите бих дарила за благотворителност.
- Колко често ходиш на фризьор?
- Няколко пъти в годината, само подрязвам връхчета.
- Какво е мнението ти по темата с емигрантите в Европа и България?
- За момента не съм се сблъскала с проблема очи в очи. Не ми харесва напрежението, което се създаде.
- Как се виждаш след 10 години? А след 20 години?
- Спортът ще бъде винаги част от живота ми. За десет години трябва да съм успяла да завърша висше образование. След двадесет се виждам щастливо омъжена с много дечица.
- Какво е щастието за теб?
- Нещо много важно в живота. Основното ми правило е да правя хората щастливи, защото техните усмивки ме правят щастлива. НДТ

Можете да подкрепите Екатерина Димова като гласувате тук


 


Сходни връзки

ЕКАТЕРИНА ДИМОВА: БИХ ПОДАРИЛА ИЛИ ПРОДАЛА НА ТЪРГ ХВЪРЛЯЧКИТЕ СИ, А ПАРИТЕ БИХ ДАРИЛА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди