изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:57 EEST
БЪЛГАРСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР – ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ МУЗИКАТА НА ИТАЛИЯ    
КултураДнес от 18,30 ч. Български камерен оркестър - Добрич представя Музиката на Италия в Огледална зала „Нели Божкова“, като входът е свободен. Ценителите на класическата музика в Добрич ще имат възможността да чуят единствената оцеляла камерна творба на прочутия оперен композитор Джузепе Верди.

Квартетът в ми минор има интересна история. Написан е през пролетта на 1873 г. по време на поставянето на „Аида” в Неапол. Той е единствената оцеляла камерна работа в каталога на Верди. Премиерата на операта е била забавена поради внезапно заболяване на сопраното Тереза Столц. Именно тогава Верди фокусира времето си в Неапол върху писането на струнния си квартет. Първото му публично представяне е два дни след представлението на „Аида”, по време на неформална сбирка в хотела му на 1 април 1873 година. Авторът коментира творбата си: „Не зная дали квартетът е красива или грозна музика, но знам, че това е квартет!”.
Под диригентството на маестро Алексей Измирлиев ще чуем варианта за струнен оркестър на квартета в ми минор от Джузепе Верди.
В програмата традиционно присъства и гениалния представител на венецианския барок, майсторът на инструменталния концерт, музикален педагог и виртуозен цигулар - Антонио Вивалди. НДТ


 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР – ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ МУЗИКАТА НА ИТАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди