изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:19 EEST
ОТ ПРЕДНАТА ВЕЧЕР ИМАШЕ ЧАКАЩИ ЗА МЕСТА В КОЛЕДНИЯ БАЗАР    
ИкономикаВчера започна издаването на разрешения за участие в Коледния базар в Добрич, който ще се проведе от 7 до 27 декември. Наши читатели споделиха, че няколко от търговците още от предната вечер са чакали пред общината, за да могат да заявят места в базара. Вчера сутринта опашката е била от около 15 души.

Наши читатели попитаха защо тази година е сменена датата на Коледния базар. Обясняват, че през месеца хората обикалят и разглеждат, но пазарят сравнително малко. Като цяло се пазари в дните между 25 и 31 декември. Освен това, ако се налага на 28 декември да се издаде бараката, то участниците ще загубят и 27-и, защото през деня ще трябва да си събират багажа, а от „Общински пазари“ винаги минават на следващия ден в 9:00 часа, за да им бъдат върнати ключовете и да се плати токът. По този начин се губи още един ден. Посочват също, че за производителите на гирлянди и стъклени играчки са важни първите дни на месец декември, когато хората основно си украсяват домовете и офисите, а с дата 7 декември вече ще е позакъсняло.
Питат защо, когато има такива съществени и важни промени, Общината не се допитва до търговците, тъй като, все пак базарът се организира и в подкрепа на местния бизнес. Питат също дали тази година ще бъдат допуснати търговци със стока, различна от ръчно произведената.
От пресцентъра на Община Добрич отговориха следното: „Началото на Коледния базар е съобразено със запалването на елхата и стартирането на празничните прояви по случай един от най-светлите християнски празници – Коледа.
През последните години повечето от павилионите в периода между Коледа и Нова година са затворени, въпреки че участниците са заплатили такса и за тези дни. Освен това гражданите пазаруват подаръци и украса за Коледа. Затова тази година базарът е само Коледен. Възможно е срокът на базара да бъде удължен до първия работен ден на 2017 г., ако всички участници в Коледен базар 2016 заявят такъв интерес. 
Коледният базар ще работи до 27.12.2016 г., включително. Още при получаване на разрешението за участие в базара, всеки получава безвъзмездно от общината пропуск за един автомобил за зареждане и телефонен номер за контакт с длъжностно лице от ОП „Общински пазари“ за получаване и предаване на павилиона. Павилионите следва да бъдат освободени на следващия ден, т.е на 28.12.2016 г. в удобно за участника време, съобразено с работното време на общинското предприятие и предварително съгласувано с длъжностното лице.
Политика на община Добрич е повишаване на качеството на предлаганите услуги и подобряване на организацията на общинските мероприятия. В тази връзка след приключване на Коледен базар 2015 администрацията проведе писмено допитване до участниците в базара. Тази година сме се съобразили с дадените препоръки. От три години началото на базара е около 7 декември.
В регламента за провеждане на Коледен базар 2016 – раздел IV, т.1 е записано „В базара могат да участват еднолични търговци, юридически лица, самоосигуряващи се лица, земеделски производители, занаятчии.“ До момента в община Добрич няма получени запитвания или негативни мнения относно периода на базара и останалите въпроси, зададени чрез медиите.“ НДТ
 


Сходни връзки

ОТ ПРЕДНАТА ВЕЧЕР ИМАШЕ ЧАКАЩИ ЗА МЕСТА В КОЛЕДНИЯ БАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди