изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:33 EET
20 % РЪСТ НА СЛУЧАИТЕ, КОИТО СТИГАТ ДО СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ    
НовиниКато много успешна определи информационна кампания „Как да защитим правата си като длъжници и кредитори" частният съдебен изпълнител Слави Сербезов. През тази седмица той организира безплатни приемни за граждани в различни градове от областта.


Tой е членове на екипа му консултираха граждани на Добрич.
Инициативата е резултат на договорено партньорство между Националното сдружение на общините и Камарата на частните съдебни изпълнители за провеждане на Ден на отворени врати.
Удовлетворени сме от срещите, които се получиха, сподели С. Сербезов. След като се обобщят резултатите от кампанията, той предвижда да предложи на Камарата такива срещи с гражданите да се провеждат регулярно.
Основните проблеми, които добричлии са поставили, са във връзка с връщането на кредити и разсрочването на плащания.
Частният съдебен изпълнител обясни, че забелязва цикличност в тези дейности – има раздвижване през летните месеци, когато много от хората работят по морето или в селското стопанство, след това – преди Нова година, когато започват да получават рентите. След празниците – Ивановден и Йордановден, настава затишие, като раздвижване има отново през април.
Статистиката за тази година сочи, че с около 20 на сто са се увеличили случите, в които се налага намесата на частен съдебен изпълнител, в сравнение с 2015 година.
Отчитаната събираемост в област Добрич е 8 милиона лева, което, според Сербезов, е много добър показател.
Сред длъжниците са както физически, така и юридически лица. Напоследък много често гражданите стигат до изпълнителни дела след като теглят заеми за ремонти. Веднъж започнал ремонтът води до нови разходи и, ако човек не си направи добре сметката, много скоро може да се окаже задлъжнял със суми, които не са по силите му. Нещата стават трагични, ако последва освобождаване от работа.
„При вземането на кредити трябва много строга финансова дисциплина“, категоричен е Слави Сербезов. Защото, ако тя не се спазва, следва лавинообразно натрупване на задълженията и на проблемите.
Нерядко добричлии влизат в дългове и заради абитуриентски балове. „Оказва се, че по-късно те не могат да бъдат върнати”, коментира Слави  Сербезов. Покупките със стоков  кредит, както и общинските актове, са другите казуси, които занимават частните съдии изпълнители. 
НДТ
 


Сходни връзки

20 % РЪСТ НА СЛУЧАИТЕ, КОИТО СТИГАТ ДО СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди