изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:40 EEST
ПШЕНИЧНИТЕ ПОСЕВИ СА В МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ    
ЗемеделиеПшеницата в Добричкия регион почти навсякъде е поникнала и младите посеви са в много добро до отлично състояние, коментира за БТА председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Костадин Костадинов. Регионът по традиция произвежда най-много хлебно зърно в страната като в тазгодишната сеитбена кампания площите с културата надхвърлят 1 200 000 декара.

Все още топлото време спомогна пшеницата да брати, но когато температурата падне на три градуса над нулата вегетацията ще спре, добави председателят на браншовата организация. По думите му запасите от влага са добри като през последните няколко месеца дъждовете са натрупали в региона по около 200 литра на квадратен метър.
И тази есен засетите чужди сортове пшеница са повече от българските при съотношение 60 към 40,коментира Костадинов. Според председателя на съюза чуждата селекция е по-високодобивна като сред сортовете има и с много добро качество.
Изкупните цени на пшеницата в Добричко вървят по около 260 лева за тон фуражно зърно и 270-280 лева за тон хлебно, съобщи Костадин Костадинов. Според него цените са с около 10 на сто по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.Земеделските стопани в Добричка област произведоха през това лято 671 000 тона зърно от 1 194 000 декара. Председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите определя стопанската година като година на високите добиви, но с много разходи за отглеждане на пшеницата и с ниски изкупни цени.
НДТ
 


Сходни връзки

ПШЕНИЧНИТЕ ПОСЕВИ СА В МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди