изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:58 EET
СТУДЕНТИ НА ВУМ СЕ ДИПЛОМИРАХА С БРИТАНСКИ ДИПЛОМИ    
Образование Събитие по дипломиране на група студенти от Висше училище по мениджмънт (ВУМ) се проведе на 21 ноември във Варна. Студентите от випуск 2016 получиха своите дипломи – българска от ВУМ и британска от Университета Кардиф Метрополитен (Cardiff Metropolitan University). Те бяха наградени от проф. Станислав Иванов /зам.- ректор във ВУМ/ и членове на академичната общност в българското висше училище.

Британските дипломи бяха връчени от представител на Кардиф Метрополитен – д-р Крис Ръсел, който е завеждащ Департамент по икономика, счетоводство и финанси към Факултет по мениджмънт на британската институция.
  Специално за присъстващите на събитието, Стефани Маринова - ученик от 10 клас в английска гимназия "Райко Цончев" в Добрич направи завладяваща презентация по повод отличеното си от Българска академия на науките проучване, свързано с един от най-интересните будители у нас - Иван Хадживълков. Новата Мис България – Габриела Кирова от випуск 2016 на ВУМ, отправи видео поздрав към своите колеги с извинение, че не може да присъства заради ангажиментите си около титлата.
ВУМ има успешно академично партньорство с Cardiff Metropolitan University повече от седем години. За поредна година успешно завършилите студенти в българското висше училище получават българска диплома за висше образование и британска за степените бакалавър или магистър. Това са единствените подобни програми за двойна диплома у нас, в които, за да получат отличията и на двете висше училища студентите не трябва да следват определен период в чужбина. Същевременно с това са подложени на двойно оценяване, специализирани изпитни и етични комисии и др. Освен събитието по връчване на дипломи в България, студентите могат да посетят и голямата церемония по награждаване на студенти в Уелс, където се събират над 2000 души. За повече от 20 години ВУМ се превърна в разпознаваема образователна институция, в която в момента следват студенти от над 40 държави в англоезичните бакалавърски и магистърски програми, позволяващи завършване с две дипломи в областите Бизнес и мениджмънт, Туризъм и ИТ. Академичният партньор на Висше училище по мениджмънт – Университета Кардиф Метрополитен, Великобритания, е международно призната институция за висше образование с над 150 годишна история, четири кампуса, близо 15 000 студенти от 125 страни. Водещ университет в класациите на Уелс и в топ 50 в Обединеното Кралство. НДТ
 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ НА ВУМ СЕ ДИПЛОМИРАХА С БРИТАНСКИ ДИПЛОМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди