изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:17 EEST
УВЕЛИЧАВАТ ДАНЪК СГРАДИ В БАЛЧИК    
НовиниНаредбата за определяне размера на местните данъци в община Балчик се предвижда да бъде променена, с което ще се увеличи данък сгради – от 1,5 на 1.8 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимия имот, съобщи радио "Варна". Това гласи проектът за изменение, поместен на административния сайт balchik.bg.

Целта е да се повишат приходите от местния данък поради увеличение на разходите за издръжка на Общината като цяло. Размерът на данък недвижимо имущество не е променян от създаването на Наредба за местни данъци. Причината за нуждата от повишаване на приходите е основно завишаването на основните разходи периодично в годините. Покачване на минималната работна заплата в пъти – през 2003 година е 110 лв., а в момента е 420 лв. Това налага завишаването на приходната част на бюджета, поради дефицит и невъзможност за покриване на растящия разход. На практика в община Балчик персоналът, получаващ минимална работна заплата, е 30 % от общия брой назначени работници. Друг растящ основен разход за Общината, който се покрива изцяло от местни данъчни приходи, е за електроенергия. За 2015г. е отчетен размер на разход за ток -  821 334 лв., за сравнение през 2008г. е отчетен 317 368 лв., се посочва в аргументацията на администрацията.
НДТ

 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВАТ ДАНЪК СГРАДИ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди