изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:04 EEST
ПРОСВЕТНИЯТ МИНИСТЪР БЕ ГОСТ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ НА УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВАТА    
Новини Просветният министър Меглена Кунева бе гост на благотворителния концерт в рамките на тържествата за патронния празник на училището по изкуствата в Добрич тази вечер. Залата на драматичния театър „Йордан Йовков” не успя да побере всички желаещи да се насладят на таланта на възпитаниците на СУ „Св. Кл. Охридски”.


Министър Кунева подари на директора на училището Маргарита Манева книгата на Симеон Радев „Строители на съвременна България“. „За мен, нейното заглавие всъщност описва Вас – Вие сте строителите на съвременна България. Всеки, който прави нужното, важното, необходимото. Всеки, който го прави всеки ден, според своите сили, е строител на съвременна България”, посочи министър Кунева.  Тя сподели, че учителка от училището, пожелала да остане в анонимност, е дарила 1000 лева за благотворителната кауза и е казала, че от всяка своя заплата ще дарява по малко и държи името й да остане неизвестно. „Този случай толкова много ме трогва. Толкова много благодаря, че Ви има, толкова много се гордея с Вас”, подчерта Меглена Кунева. И допълни: „Ако аз трябва да избирам какъв паметник да сложа пред вашето училище, редом със Св. Климент Охридски бих сложила образа на тази учителка”.
Целта на благотворителния концерт бе да се осигурят средства за изграждане в училището на Образователен център по природни науки и математика. За него СУ „Св. Кл. Охридски” спечели конкурс на фондация „Америка за България“ на стойност 200 000 лева. В създадените нови кабинети по физика, химия, биология и математика ще бъдат използвани най-новите достижения на техниката и образователните технологии. В коридорите и фоайетата ще се обособят пространства, в които децата ще общуват, четат, ще осмислят свободното си време Логото и дизайнът на проекта са дело на преподаватели и ученици от профил „изобразително изкуство“. За осъществяването на проекта фондацията осигурява част от средствата, но, за да стане проектът реалност  е необходимо училището да осигури своя принос. Днешният концерт бе символ именно на благотворителността на учители, ученици, родители, общественост. Даряваме нашия талант и благодарим за вашата съпричастност, за вашата инвестиция в нашите идеи, споделиха от училището по изкуствата.
Когато за първи път влязох в училище „Св. Климент Охридски“ аз видях учители, които вдъхновяват учениците си, и ученици, които с радост общуват с учителите си. Надявам се, че г-жа Манева ще бъде достойният наследник на Св. Климент и на създателите на училище „Св. Кл. Охридски“ в Добрич, каза зам.-кметът Боян Коларов, който е и родител на ученик в училището по изкуствата.


 


Сходни връзки

ПРОСВЕТНИЯТ МИНИСТЪР БЕ ГОСТ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ НА УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди