изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:06 EET
Реджеп Ердоган: Ако Европа не промени позицията си, Турция ще отвори границите си    
По света Анкара. Западът никога не е бил искрен относно подкрепата за тези, които се нуждаят от помощ. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на конгрес в Истанбул, предаде Anadolu Agency. По думите му, Не Западът, а Турция е отворила вратите си за 3,5 млн. бежанци. „Европа не изпълни своите обещания. Когато на границата на турция с България се събраха 50 000 бежанци, в Европа започнаха да мислят какво ще стане ако Анкара отвори своите КПП-та“, отбеляза той.

Президентът каза още, че ако Европа не промени позицията си, то Турция ще отвори границите си.
По думите му днес милиони деца се нуждаят от грижа и милосърдие. Също така помощ очакват милиони жени и деца в Африка. „Прави ли се нещо да и се помогне? Не. Вместо това се организират празни обсъждания, например за целесъобразността на влизането на Турция в ЕС“, каза Ердоган. Той подчерта, че за Анкара подобни дискусии нямат никакво значение.

Берлин. Германия обяви в петък, че заплахите „не са от полза“ относно споразумението за мигрантите между ЕС и Турция, след като турският президент Реджеп Ердоган предупреди, че може да спре граничния контрол и да позволи наплив на мигранти в европейската общност, предаде AFP. Улрике Демер, говорител на канцлера на Германия Ангела Меркел, каза, че сделката е в „интерес на всички страни“ и и тези „заплахи от другата страна не са от полза“. Демер допълни, че „ако има някакви разногласия, то трябва да ги разрешим“.
 http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Реджеп Ердоган: Ако Европа не промени позицията си, Турция ще отвори границите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди