изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:49 EET
Рекорден интерес към кандидатите на френската десница за президентския пост    
Европейски съюз Рекорден зрителски интерес предизвика дебатът на двамата бивши премиери на Франция Франсоа Фийон и Ален Жюпе преди балотажа на първичните избори, които ще излъчат кандидата на френската десница за президент на страната. На първия тур миналата неделя Фийон поведе изненадващо с над 44% гласовете.



8,5 милиона са били зрителите на последния телевизионен дебат между двамата кандидати за президент от френската десница преди балотажа в неделя. Франсоа Фийон и Ален Жюпе противопоставиха визиите си за управлението на Франция в спокоен и приятелски тон.

След убедителната преднина на първия тур за Фийон основно предизвикателство бе да защити оспорваните моменти в програмата си, смятани за нереалистични от съперника му Жюпе. Фийон бе критикуван най-вече за дръзкото намерение да съкрати 500000 поста на държавни служители. В програмата си той залага на икономическите реформи като ключ и към оздравяването на социалния модел.

Относно критиките за меката си позиция спрямо Русия той отговори, че настоящата политическа линия на отношения с Москва, следвана от президента социалист Франсоа Оланд, е абсурдна и може да бъде опасна.

Фийон се защити и от упреците в прекален консерватизъм по социалните и семейните теми. Двамата кандидати бяха на различни позиции за осиновяването на деца от еднополови двойки.

И двамата изразиха задоволството си от интереса съм първичните избори, който според Жюпе е знак за добро здраве на френската демокрация.

Проучванията след дебата потвърждават тенденцията от първия тур: 57% от зрителите намират, че Франсоа Фийон се е представил по-убедително.
http://bnr.bg
 


Сходни връзки

Рекорден интерес към кандидатите на френската десница за президентския пост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди