изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:34 EEST
Медии: Турция е готова да признае Крим за руски    
По света Анкара може да в най-кратки срокове официално да признае Крим като част от Русия. Това заяви ръководителят на намиращата се на полуострова турска делегация и ръководител на турската Асоциация на евразийските правителства Хасан Дженгиз, съобщава РИА Новости.

„С такива темпове на сближаване между Анкара и Москва, аз смятам, че признаването трябва да се случи в най-кратки срокове. Колкото вече имаме точки на съприкосновение, толкова повече ще се ускори процеса по признаването”, заяви Дженгиз.
 
Ръководителят на турската делегация също смята, че напусналите полуострова кримски татари може безпрепятствено да се върнат в Крим.
 
По думите му, това ще се случи благодарение на това, че животът на руския полуостров влиза в нормалното си русло и върви към подобряване. Дженгиз също се обяви против натиска на непризнаващия Крим Запад.  
 
В Крим пристигна на визита турска делегация на деловите и политическите кръгове в състав от 30 души. В състава ѝ влизат депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, ръководителят на турската Асоциация на евразийските правителства Хасан Дженгиз, представителят на президента на Турция Ибрагим Ерилли, заместник-кмета на Анкара Ахмет Тунч.

Междувременно стана ясно, че руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор със своя турски колега Реждеп Тайип Ердоган, в хода на който двамата лидери са обсъдили преодоляването на сирийската криза, съобщава РИА Новости.
 
Отбелязва се, че лидерите на двете страни са решили да продължат диалога както по дипломатическа линия, така и по линия на руската и турската служби за отбрана и специални служби.
 
Държавните глави са се договорили да продължат сътрудничеството си в сферата на борбата с тероризма, както и са обсъдили партньорските политически и търговско-икономически контакти.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Медии: Турция е готова да признае Крим за руски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди