изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:27 EEST
ОТНЕМАТ ОЛИМПИЙСКОТО ЗЛАТО ОТ ПЕКИН НА ОКСАНА МЕНКОВА    
СпортОксана Менкова е поредната атлетка, която ще се прости с олимпийското си злато от Игрите в Пекин през 2008 г. Беларуската състезателка в хвърлянето на чук показа положителен резултат за забранено вещество при повторното тестване на пробата й от 2008 г. и ще трябва да върне отличието си. Тя ще бъде дисквалифицирана и от Олимпиадата в Лондон през 2012 г., където завърши седма, тъй като пробата й и от този форум е била положителна за забранена субстанция при повторното изследване. И при двете проби са били открити дехидрохлорметилтестостерон (туринабол) и оксандролон.

Менкова изпрати уреда за олимпийски рекорд от 76.34 м преди осем години, а личният й рекорд от 78.69 м от юли 2012 г. е четвърти във вечната ранглиста на дисциплината.
Наталия Михневич, която спечели сребро в тласкането на гюле в Пекин през 2008 г., също ще загуби медала си, тъй като повторното тестване на пробата й е показало наличие на метандиенон и станозолол.
Четвъртият от Пекин 2008 в тласкането на гюле Павел Лижин и Светлина Усович, която стигна до полуфиналите на 800 метра и беше част от квартета на Беларус на 4 по 400 м, също са дисквалифицирани, а щафетата е извадена от официалното класиране.
Настася Мирончик-Иванова, която се нареди седма в скока на дължина в Лондон през 2012 г., също е след дисквалифицираните атлети на Беларус.  НДТ


 


Сходни връзки

ОТНЕМАТ ОЛИМПИЙСКОТО ЗЛАТО ОТ ПЕКИН НА ОКСАНА МЕНКОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди