изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:03 EEST
ЩАНГИСТ ПРЕД ОТКАЗВАНЕ ОТ СПОРТА, НЯМА КАКВО ДА ЯДЕ    
Спорт"Подиграват се с нас", обяви с разочарование най-талантливият млад български щангист Божидар Андреев (77 кг). Младежкият олимпийски шампион няма да участва на европейското първенство за юноши заради неразбирателство с федерацията. От ръководството на организацията настояват тежкоатлетът да се готви на лагер с националния отбор в София, но той държи тренировките да се водят от неговия личен наставник Пламен Братойчев.

"За мен е важно да участвам на състезание заедно с моя личен треньор - обясни пред "България Днес" Андреев. - Без него няма да отида на лагер и на състезание, след като ме прецакаха на европейското първенство за мъже."
През април в Норвегия 19-годишният Андреев направи шест успешни опита и записа двубой от 344 кг в битка за медалите от шампионата на Стария континент при мъжете.

"Казах на треньора на националния отбор Иван Иванов да заяви 155 кг в движение изхвърляне, а той записа само 153 кг - разказа Андреев. - След това в изтласкването поисках 192 кг. Иванов ми обясни как със 191 съм щял да стана трети. Вдигнах ги, зарадвах се, а после се оказа, че съм четвърти."
Андреев потвърди как се е записал на трудовата борса.
"Няма как да се издържам - обясни тежкоатлетът. - Вече от три седмици живея при моя треньор, но това не е никак удобно. Преди обитавах една малка стаичка в залата. Миналия месец се срещнах с министър Кралев. Помолих го да говори с кмета на Сливен за отпускане на ведомствено жилище. Той обеща да направи контакт и после да се обади, но все още няма никакъв резултат."
Президентът на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев обясни как Андреев е бил повикан на лагер за европейското първенство, но не е дошъл с довода, че се възстановява след операция на крака.
"Много отдавна съм ги предупредил, че ако не са с националния отбор, няма да участват на европейското първенство - категоричен е Колев. - Ние работим с централизирана подготовка, която е одобрена от министерството на спорта. Щом Братойчев иска да пътува с Божидар, нека да извади пари от собствения си джоб."
"България Днес" потърси и становището на министър Кралев. Чрез своята говорителка шефът на спортното ведомство сподели, че няма практика да се меси във вътрешните дела на федерациите, но ще се опита да съдейства за компромис. НДТ
 


Сходни връзки

ЩАНГИСТ ПРЕД ОТКАЗВАНЕ ОТ СПОРТА, НЯМА КАКВО ДА ЯДЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди