изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:54 EEST
ТАКСА „СМЕТ” В БАЛЧИК СЕ ПОВИШАВА    
НовиниВ Община Балчик възнамеряват да увеличат такса "битови отпадъци", съобщи радио „Варна”. Таксата за жилищни имоти от 1 януари 2017 година ще бъде от два до 5.74 промила в различните зони на обитаване. Това предвижда нова общинска наредба за местните такси и цени на услуги, която е предложена за обществено обсъждане.

  Заедно с влизането в експлоатация на новото регионално депо за битови отпадъци край добричкото село Стожер бе открита и претоварна станция край Балчик, в която се приема сметта и на крайморските общини Каварна и Шабла. Според сключения договор с оператора на претоварната станция за тон постъпил отпадък от трите общини се плаща по 32.38 лева без ДДС. Този и други разходи не са описани в досегашната наредба за местните такси и цени на услуги, пояснява кметът на Балчик Николай Ангелов в проекта на новия нормативен документ.
Според кмета, за да се балансират приходите от таксата с актуалните разходи услугата трябва да поскъпне в частта за поддържане и експлоатация на депа. През 2017 година в претоварната станция се очаква да постъпят около 12 000 тона отпадъци. Средното завишение на такса "смет" в Община Балчик през новата година ще бъде около 30 на сто.
Най-висока ще бъде таксата в черноморския комплекс "Албена", който е на територията на общината, и във всички населени места с организирано сметосъбиране. Във вилните зони "Фиш-фиш","Сборно място","Белите скали", "Изгрев", "Овчаровски плаж" ще се заплаща по 4.49 промила, според проекта за новата наредба. НДТ


 


Сходни връзки

ТАКСА „СМЕТ” В БАЛЧИК СЕ ПОВИШАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди