изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:45 EEST
"СМЪРФОВЕТЕ" ОТНОВО ШОКИРАХА ЛЕВСКИ НА "ГЕРЕНА"    
СпортОтборът на Локомотив (Пловдив) отново шокира Левски на стадион "Георги Аспарухов". "Смърфовете" нанесоха първа загуба на столичани през този сезон в Първа професионална лига след обрат с 2:1 в мач от 15-ия кръг. Капитанът на пловдивчани Мартин Камбуров пък за пореден път се превърна в герой срещу 26-кратните шампиони, след като вкара победното попадение от дузпа в 78-ата минута. "Бяло-черните" втори пореден мач си тръгват от "Герена" с трите точки. Както е известно, през пролетта те надвиха с 3:2, отново след обрат, но тогава губеха с 0:2 на почивката

 
Левски нямаше допуснат гол на "Герена" и продължава да има най-силната защита и след този мач, но от осем допуснати попадения в 15 мача четири са дело на Локомотив (Пловдив). Столичани останаха на второ място с 34 точки, докато гостите вече имат 23 и демонстрират отлично самочувствие след победите над Левски и ЦСКА-София (1:0) в столицата, както и тази с 2:0 в дербито с Ботев (Пловдив).
Още в първата минута имаше положение за пловдивчани, а след това "сините" натиснаха своя противник и стигнаха до гол след доста куриозно попадение. Ясин Ел Харуби си отбеляза автогол в 19-ата минута, когато се опита да боксира топката над главата на Роман Прохазка, но вместо това я прати в собствената си врата. В 22-ата минута на Бабатунде Адениджи можеше да даде комфортна преднина на "сините", след като открадна топката от Кирил Котев, но останал сам срещу вратаря, направи невероятен пропуск. Ел Харуби се намеси отлично и спаси с левия си крак. Това се оказа решаващо за развитието на срещата. Няколко минути по-късно Веселин Мирчев с хубав удар изравни. Той стреля от 18 метра с левия крак, а Боян Йоргачевич не видя добре топката, която спря в мрежата му за 1:1. Това бе първото попадение във вратата на столичани през този сезон на "Герена" в мач за първенство. Сръбският страж запази вратата си суха в седем поредни мача пред своя публика преди това.
Интересното е, че попадението е второ за Мирчев този сезон, като първото отново бе във вратата на Йоргачевич в първата среща между двата тима през август на "Лаута". Тогава той даде аванс още в 3-ата минута на "смърфовете", когато срещата завърши 2:2.
На почивката Илиян Мицански замени Адениджи, а Дани Кики влезе на мястото на Умбараев. Нар направи нов страхотен пропуск за домакините в 54-ата минута. Крилото не се възползва от грешка на Крумов, който тръгна да връща топката назад, но го изведе сам срещу Ел Харуби. Последният изби с лицето си изстрела на ганаеца, който изигра лошо ситуацията.
Мехди Бурабия и 15-годишният Ияд Хамуд също влязоха в игра, а в 62-ата минута Ел Харуби с невероятен рефлекс спаси удар на Краев с глава. Младокът обаче бе в засада, така че и без тази намеса попадение нямаше да има. В 73-ата минута Камбуров отне топката от Александров, но след това никой не засече центрирането на Дани Кики. Пет минути по-късно Мартин Камбуров от дузпа даде аванс на "смърфовете". Легендарният нападател има вече 13 гола във вратата на Левски, като срещу нито един друг съперник не се е разписвал толкова много в кариерата си. Голът му пък бе девети в това първенство.
Така Левски отстъпи за първи път този сезон в първенството, а свидетел на това поражение стана Станимир Стоилов-Мъри, който гледа срещата от ВИП ложата на стадиона.
Предстои гостуване на Левски в Разград, а "смърфовете" приемат Монтана през седмицата в 16-ия междинен кръг. НДТ
 


Сходни връзки

"СМЪРФОВЕТЕ" ОТНОВО ШОКИРАХА ЛЕВСКИ НА "ГЕРЕНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди