изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:31 EEST
ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА    
Спорт ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА










РОНАЛДО С ПОРЕДНО ПОСТИЖЕНИЕ ЗА ИСТОРИЯТА

Нападателят на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо стана първият футболист, който в пет поредни години отбелязва по повече от 50 гола. В двубоя от 13-ия кръг на Примера дивисион португалецът се разписа на два пъти във вратата на Спортинг (Хихон) при победата с 2:1 и вече има 51 попадения за годината, а до края остава повече от месец. Реална конкуренция на Роналдо в това отношение през тази година е единствено Лионел Меси. Звездата на Барселона е отбелязала вече 54 гола. При него последователността обаче е нарушена, тъй като през 2013 година не успя да премине кота 50 и остана с 45 гола.


МИЛАН ВТОРИ СЛЕД РАЗГРОМ В ТОСКАНА

Отборът на Милан се изкачи на второ място в Серия "А", след като разгроми с 4:1 Емполи в гостуването си на стадион "Карло Кастелани". Двубоят от 14-ия кръг на калчото бе решен от Джанлука Лападула, Сусо и Джакомо Бонавентура, които водеха атаката на "росонерите". Деветката отбеляза за първи път два гола в един мач от Серия "А", испанецът се отчете с нов гол и две асистенции, а последният предизвика автогола на Андреа Коста. Отборът на Винченцо Монтела вече има 29 точки. Пред него е само Ювентус, който е с 33, но и с мач по-малко.
Треньорът на гостите заложи на състав със средна възраст 23,5 години, което е може би най-младият състав под ръководството на Силвио Берлускони. Контузеният Карлос Бака бе в Севиля, за да наблюдава срещата между бившите си съотборници и Валенсия, но с разрешението на своите шефове. Неговият заместник Джанлука Лападула пък не пропусна своя шанс в третата си среща от първата минута в елита на Италия. Матиас Фернандес дебютира от първата минута, но след само десет минути трябваше да напусне контузен. На негово място влезе Юрай Куцка.
В 15-ата минута Лападула се разписа след подаване на Сусо, който проби отдясно. Радостта на "червено-черните" бе кратка, тъй като Сапонара се възползва след избита от Джанлуиджи Донарума топка и изравни в 17-ата минута. Попадението бе първо за домакините пред своя публика от 500 минути. До края на първата част тосканците имаха още една възможност, но Сапонара стреля над гредата.
През втората част Милан излезе много по-мотивиран. "Росонерите" започнаха да пресират още по-високо защитата на "сините", а в 61-ата минута Сусо попадна в прегръдките на своите съотборници. Испанецът бе намерен от Иняцио Абате и технично прати топката в мрежата за 2:1. Само три минути по-късно Бонавентура нахлу мощно отляво, след което центрира остро и Коста си отбеляза автогол. Така в рамките на няколко минути Милан имаше аванс от две попадения, а освен това играчите на Монтела бяха по-свежи и продължиха да се забавляват. Гол на Пашалич бе правилно отменено поради засада в 77-ата минута, но при следващата атака Милан вече празнуваше за 4:1. Голмайстор отново бе Лападула, който пак получи головото подаване от Сусо. Деветката на "росонерите" пък вече има три попадения от едва 248 минута в Серия "А".
Масимо Макароне в последните минути удари гредата над Донарума, а след срещата тифозите на домакините изпратиха с аплодисменти своите играчи, въпреки че допуснаха във втори пореден мач в рамките на няколко дни четири попадения на своя стадион(0:4 от Фиорентина).
Тази седмица Милан приема Кротоне на Александър Тонев, а Емполи гостува на Сасуоло.



СЕРИЯТА НА ЧЕЛСИ ПРОДЪЛЖАВА И СЛЕД ЛОНДОНСКОТО ДЕРБИ

Челси записа седма поредна победа в първенството и отново е на върха на Висшата лига. Отборът на Антонио Конте спечели лондонското дерби с Тотнъм с 2:1. След шест поредни шампионатни срещи без допуснат гол "шпорите" сложиха край на тази серия на "сините". Кристиан Ериксен откри резултата в 11-ата минута. В края на първото полувреме Педро изравни, а малко след почивката Виктор Моузес направи 2:1, което се оказа крайният резултат. Резултатът означаваше първа загуба на Тотнъм от началото на сезона. "Шпорите" нямат победа на "Стамфорд Бридж" от 1990 г. Първото полувреме на срещата обаче предвещаваше добри неща за тях. Те имаха тотално предимство, а съперникът им нямаше отговор на схемата на Почетино.
Кристиан Ериксен успя да преодолее Тибо Куртоа и да изведе Тотнъм напред в лондонското дерби. Датчанинът откри резултата със страхотен удар в 11-ата минута. Преднината на "шпорите" бе напълно заслужена, тъй като тимът на Маурисио Почетино започна по-добре срещата. Гостите бяха наредени отлично, пресираха дълбоко и създаваха голови положения. Те можеха да поведат още в шестата минута, когато Хари Кейн прати топката в мрежата зад Куртоа, но английският национал бе в положение на засада след центриране на Ериксен.
Преиуществото на Тотнъм през първата част обаче се оказа напразно, тъй като Челси успя да изравни в самия край на първото полувреме. Педро бе изпуснат на границата на наказателното поле и с красив удар прати топката в горния десен ъгъл на Лорис. Попадението даде психологически аванс на "сините", въпреки че те бяха надиграни преди почивката. В 51-ата минута отборът на Конте поведе. Диего Коща навлезе в наказателното поле и великолепно върна топката към Виктор Моузес. След неговия удар топката докосна Лорис и се удари във Вертонген, но беше много трудно да не се озове в мрежата. Тотнъм опита да натисне, но много трудно стигаше до реални голови положения. Тимът на Почетино можеше да допусне още голове при контраатаките на съперника.



БАЙЕРН СЕ ВЪРНА НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ 

След три безуспешни мача германският шампион Байерн (Мюнхен) стигна до победа, налагайки се като домакин над Байер (Леверкузен) с 2:1 в мач от XIII кръг на Бундеслигата. Гостите обаче могат да се чувстват ощетени от реферите, защото в 82-ата минута Хавиер Мартинес спря с ръка топката след удар на Кевин Фоланд с глава, който почти сигурно щеше да реализира, но съдийската бригада не реагира.
Още в началото пък Адмир Мехмеди пропусна да вкара, а гостите отговориха в деветата минута, когато Томас Мюлер имаше шанс, но не съумя да реализира. Така се стигна до 30-ата минута, в която Филип Лаам, играл като вътрешен халф в този мач, стреля изненадващо и Лено парира, но Тиаго с глава откри резултата. Само пет минути по-късно Чалхаанолу изравни след двойно подаване с Юлиан Брант – 1:1.
При този резултат дойде почивката, ала малко след нея баварците отново поведоха. Това се случи в 56-ата минута, когато Хумелс засече точно с глава за 2:1 и вкара дебютния си гол с екипа на Байерн. Роджер Шмит веднага реагира с двойна смяна, но възпитаниците му имаха положение да изравнят чак в 80-ата минута, когато Кай Хавертц стреля, ала не затрудни Мануел Нойер. Две минути по-късно резервата Кевин Фоланд прехвърли вратаря, но топката не влезе в мрежата, а повторенията показаха, че за това е помогнал и Хавиер Мартинес, използвал ръката си. В добавеното време Чалхаанолу имаше последната възможност за изравнително попадение, но ударът му от статично положение не затрудни Нойер.
Така Байерн остана на три точки от изненадващия лидер РБ Лайпциг. Айнтрахт (Франкфурт) излезе на 3-а позиция, налагайки се в директен сблъсък за мястото с 2:1 над Борусия (Дортмунд).


ВЕНТУРА: ВРАТАТА ОСТАВА ОТВОРЕНА ЗА БАЛОТЕЛИ

Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура не отхвърля възможността да повика нападателя на Ница Марио Балотели за някой от следващите мачове на "скуадра адзура". Скандалният голаджия не е играл за страната си от световното първенство през 2014 година. Той обаче прави фурор от началото на сезона в Лига 1 и е с основен принос Ница да заема първата позиция във временното класиране. Затова Вентура сериозно обмисля дали да не му даде нов шанс в националния отбор. "Балотели прави това, което се очаква от него, с потенциала, с който винаги е разполагал. Проблемът при него е съвсем друг и аз вече го споделих. Не е въпрос дали той има качества, а дали ще бъде полезен за отбора. Никога не съм подлагал под съмнение неговите способности, но имам други притеснения и той трябва да ме убеди, че засулжава повиквателна. Трябва да реши дали ще поеме по един достоен и отговорен път, и най-накрая да се превърне в истински лидер", заяви Вентура.
НДТ
 


Сходни връзки

ОТ КРАЛЕТЕ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди