изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:50 EEST
ЗАТВОР ЗА ДВАМА ТИЙНЕЙДЖЪРИ, ОТ НАБЕЗИТЕ НА КОИТО ПРОПИЩЯ БАЛЧИК    
Ред и сигурностНа лишаване от свобода за срок от една година в поправителния дом „Бойчиновци” са осъдени 14-годишният Милен А. от Балчик и неговият 17-годишен съучастник. И двамата са от ромския квартал в морския град. Децата бяха арестувани през юни, след като целият град Балчик бе настръхнал заради престъпленията им. Дори имаше доклад от районното управление на полицията в Балчик за опасност да се стигне до физическа саморазправа в града.

4-годишният Милен Р. А. и 16-годишният Айгюн С.Н. от ромския квартал на  Балчик за половин година са извършили 13 престъпления – кражби и грабежи. Посегателствата са само в българската част на Балчик.
Последното е от 6 юни, за което са и произнесените от Окръжния съд в Добрич присъди. Тогава момчетата нападнали в дома му 67-годишен самотно живеещ мъж. Големият го е държал, а малкият го е биел, за да каже къде са парите. Освен два избити зъба, на пострадалия са нанесени много удари по тялото и главата с метална дръжка на метла. Дръжката е счупена на две места. При грабежа задигнали микровълнова печка марка „Самсунг“, която предложили в местна заложна къща.
За периода от 4 до 5 юни в Балчик в условията на продължавано престъпление, те са извършили различни кражби – на хладилник марка „Мидея“, обикновена пералня марка „Роса“, брадви с дървени сапове, крива лопата с дървен сап, кирки, неработещ ел. двигател от пералня, дамски велосипед и 105 кг отпадъчна ламарина, на обща стойност 303,75 лева, от възрастния мъж. За това те получават присъда от осем месеца затвор, като съдът е определил да излежат по тежката т.е. – една година лишаване от свобода. От нея ще се приспадне времето, през което са били задържани.  НДТ
 


Сходни връзки

ЗАТВОР ЗА ДВАМА ТИЙНЕЙДЖЪРИ, ОТ НАБЕЗИТЕ НА КОИТО ПРОПИЩЯ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.65 секунди