изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:41 EEST
ЕКИП НА "ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪКРОВИЩА" ПРОУЧВА ОБЕКТИ В ДОБРИЧ    
НовиниПрограма "Приятели на българските съкровища 2016 - 2020" вече е в Добрич, а в края на следващата седмица доброволците от научния екип ще бъдат в Каварна. Това съобщи в личния си профил във фейсбук евродепутатът Момчил Неков.

Той съобщи, че изследователският екип проучва богатото културно - историческо наследство на столицата на Добруджа - Добрич, част от което са ЕК "Старият Добрич", мемориален комплекс - музей Военно гробище, Етнографската къща, Дом - паметник "Йордан Йовков", къща - музей на Йордан Йовков, родната къща на голямата българска актриса Адриана Будевска и много други паметници на културата. Програмата „Приятели на българските съкровища“ се организира от Националния клуб ЮНЕСКО. Тя цели събиране и систематизиране на българското културно - историческо наследство и  е под патронажа на евродепутата.
„Не крия радостта и гордостта си, че имам честта да допринеса за популяризирането на българските исторически ценности и по този начин да се помогне и на общините. Чрез развитието и доброто изпълнение на Програмата, ще се подкрепи културният туризъм, а това предполага развитие и на пазара на труда в сферата на културата и творчеството”, споделя още той.
Основна цел на проекта е да събере, класифицира и представи безплатно в интернет информация за културно-историческото наследство, биоразнообразието и природните забележителности на България.  Целта е да се постави началото на инициатива, която ще помогне за опазването на българските съкровища и съхраняването на родовата памет за бъдещите поколения.
Специфична черта на проекта е, че той се реализира основно чрез млади изследователи, които желаят да се занимават професионално с наука в различни области като история, археология, културология, етнология, изкуствоведство и др. Проектът предвижда участието на над 1200 младежи в доброволните проучвателни мисии на организацията. НДТ


 


Сходни връзки

ЕКИП НА "ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪКРОВИЩА" ПРОУЧВА ОБЕКТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди