изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:53 EEST
ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ТРЕНИРАХА МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ПРИКАЗЕН СВЯТ”    
ЗемеделиеУчебна тренировка на Щаба за изпълнение  на плана за защита при бедствия бе проведена в детска градина № 24 „Приказен свят” в  Добрич съобщиха от учебното заведение. С децата и целия наличен състав се осъществи ситуация на евакуация при земетресение. Целта на проведената тренировка бе да се организира и реализира безпрепятствено напускане на помещенията и сградата на детската градина, съгласно определените схеми и маршрути за евакуация.


Предварително бе проведена дискусия с децата от подготвителните групи за това какво се случва при земетресение, опасно ли е, можем ли да се спасим от земетресение, ще помогнете ли на друг човек или животно.
Децата си припомниха правилата при земетресение, а именно – при първи трус - застават на безопасно място и изчакват да премине, след  което излизат навън на определеното  според плана място за евакуация.
 Следвайки правилата и указанията на учителката децата преодоляха „препятствията, предизвикани от труса” и излязоха навън.
След проведената ситуация децата  по групи коментираха  действията и поведението си  при проведената евакуация и се набелязаха насоки за още по-бързо и организирано проиграване. НДТ
 


Сходни връзки

ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ТРЕНИРАХА МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ПРИКАЗЕН СВЯТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди