изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:53 EEST
ПРОДЪЛЖАВА САНИРАНЕТО НА ШЕСТТЕ СГРАДИ В ГЕН. ТОШЕВО    
ИкономикаПроектите за саниране по оперативна програма „Региони в растеж” няма да бъдат засегнати от временното спиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщиха от Община Генерал Тошево. Министерството на регионалното развитие и благоустройството е изпратило разяснително писмо до всички кметове на общини, включително и до Община Генерал Тошево.

В него се посочва следното: "Предвид актуалната информация по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (Програмата) и във връзка с регулярно получаваната информация от областните администрации за изпълнение на Програмата от една страна, както и предстоящото обсъждане на държавния бюджет за 2017 година на второ четене и с оглед на факта, че правителството е в оставка, на този етап следва временно да се преустанови поемането на нови ангажименти, надвишаващи разполагаемия ресурс от 1 млрд. лева".
В тази връзка ръководството на Община Генерал Тошево уведомява жителите на града, че подписаните три договора между Управляващият орган на ОП „Региони в растеж” и Общината за саниране на 6 жилищни и 6 административни сгради ще бъдат изпълнени, тъй като предвидените за тях средства се осигуряват не от държавния, а от европейския бюджет.
Единствената жилищна сграда в Генерал Тошево, която отговаря на изискванията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и вече е санирана, е блокът по ул. „Александър Димитров 1”.
В момента Общинска администрация работи усилено по процедурите за избор на изпълнител на строително-монтажни работи за енергийно обновяване на шестте жилищни и шестте административни сгради. За целта ще бъдат усвоени почти 5 млн. лв. европейски средства. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВА САНИРАНЕТО НА ШЕСТТЕ СГРАДИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди