изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:42 EEST
Радев измести Борисов по популярност – проучване на „Маркет линкс“!    
Новини Новият президент Румен Радев е бил най-споменаваната личност по време на предизборната кампания. Това сочи проучване на фондация „Медийна демокрация“ и агенция „Маркет Линкс“. Така за първи път премиерът в оставка Бойко Борисов сдаде властта по този показател.


Според експерта Орлин Спасов, медиите вече не са основен фактор за мобилизиране на предизборната кампания. Това личи от положителния образ в трите национални телевизии, който има кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и комичните коментари, които тя събира в социалните мрежи, обясни Спасов.

Двамата основни претенденти за президентския пост Цецка Цачева и вече новозибрания държавен глава Румен Радев са най-често срещаните личности в медиите, по време на кампанията. Премиерът в оставка Бойко Борисов за първи път отстъпва лидерската позиция, заяви Добромир Живков от „Маркет Линкс“.

„Предизборната кампания е специфичен вид период, отразяващ специфичен вид медийно поведение, но за първи път от доста време виждаме Бойко Борисов да не е на първо място сред най-споменаваните лица, но също така за нас в немалка степен е изненада, че той все пак заема трето място в една кампания предизборна със силен мажоритарен елемент, каквато би трябвало да бъде една президентска кампания“.

Въпреки високия положителен рейтинг, който Цецка Цачева има в телевизиите, по време на предизборната кампания, тя загуби битката да „Дондуков 2″, посочи Орлин Спасов от Фондация „Медийна демокрация“.

„Не бива да забравяме безмилостния хумор към нея в социалните мрежи по време на кампанията. Медиите имат все по-важен контрапункт в други канали, където гражданите директно вземат думата и изразяват отношение“.
http://onovini.com


 


Сходни връзки

Радев измести Борисов по популярност – проучване на „Маркет линкс“! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди