изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:01 EET
ДВЕ ОБЩИНСКИ ЗАВЕДЕНИЯ СА С НОВИ ОТОПЛИТЕЛНИ СИСТЕМИ    
Новини Детска градина „Слънчице“ и Комплексът за социални услуги разполагат с нови отоплителни системи, които се осигуряват по проект на общината, реализиран чрез Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014. Общата стойност на проекта е 415 000 лева - 100% безвъзмездна финансова помощ. Партньор на Община град Добрич в изпълнението му  е Нorsk Energy – Осло, Норвегия - организация със 100-годишен опит, която участва с експертен обмен, консултантска дейност и обучения.

С поздрав по добруджански от възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ днес новите отоплителни инсталации бяха открити от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който каза, че е хубаво,  когато  говорим  за европейско финансиране, още по-хубаво е когато говорим за адекватно и своевременно усвояване на европейските средства.  Кметът допълни, че това е нещо наистина положително за нашия град и поздрави екипа, реализирал проекта. „Надявам се в следващите месеци и години да видим още по-бързо и адекватно изразходване на европейските средства на местно ниво, без значение от ситуацията на национално ниво и в Европа тези пари трябва да стигат до хората по адекватен начин“, заяви кметът Йордан Йорданов.
Постигнатите резултати са свързани с подобрен комфорт на обитаване на сградите, намалени бюджетни разходи за отопление и електроенергия, минимизирани разходи за експлоатационна поддръжка на съоръженията и повишена информираност за ползите от прилагана не мерки за енергийна ефективност. Чрез изпълнението на такива проекти Община Добрич изпълнява поетите ангажименти към Европейската инициатива – Споразумението на кметовете, което има за цел до 2020 г. да повиши с 20% енергийната ефективност,  да увеличи с 20% делът на ВЕИ и да намали с 20% разхода на енергията, респективно въглеродните емисии.
От Община Добрич увериха, че тя ще продължи да води устойчива енергийна политика.  НДТ
 


Сходни връзки

ДВЕ ОБЩИНСКИ ЗАВЕДЕНИЯ СА С НОВИ ОТОПЛИТЕЛНИ СИСТЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди