изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:29 EEST
ПРЕДСТАВИХА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА СЪВЕТА НА ЕС    
Новини Приоритетите и основните предизвикателства пред България в ролята й на председател на Съвет на Европейския съюз през 2018 година бяха представени пред  представители на общински и областна администрации, преподаватели от училища и детски градини от област Добрич, педагогически съветници и други заинтересовани лица. Задачите презентира екипът на Областния информационен център в Добрич.

В периода 26 ноември – 7 декември, мрежата от областни информационни центрове в страната провежда информационна кампания за популяризиране на предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС.
Милена Николова - експерт „Информационно обслужване и услуги“, запозна присъстващите с основните характеристики и различия между Европейските институции: Европейски парламент, Европейска комисия, Съвет на Европейския съюз и Европейски съвет. Акцент в презентацията бе поставен на  ротационното председателство и, най-вече, на основните предизвикателства и значение на Българското председателство.
Наученото по темата от присъстващите журналисти, преподаватели и заинтересовани лица ще бъде разпространено до максимален брой млади хора, които да участват като доброволци в бъдещи местни и национални инициативи на българското председателство.
Участниците в срещата разбраха голямата отговорност, привилегия и предизвикателствата пред нашата държава във връзка с Председателството на Съвета.  Всички останаха уверени, че България може да справи и ще издържи успешно своят „зрелостен изпит“ пред Европейският съюз през първата половина на 2018. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА СЪВЕТА НА ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди