изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:14 EEST
НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ОТЛИЧИ РБ "ДОРА ГАБЕ"    
КултураБиблиотекари от РБ „Дора Габе” взеха участие в национален форум „Библиотеките днес“, който се проведе  в Националния дворец на културата в края на ноември. Двудневното събитие с международно участие е първото по своя характер, на което бяха представени новите възможности на библиотеките в информационното общество на XXI век.

Специални гости и участници в „Библиотеките днес“ бяха представители на институциите, местните власти, академичните среди, бизнеса и неправителствени организации, които имат отношение към формирането и прилагането на политики за развитието на библиотеките, информационните технологии и съвременните услуги за гражданите. Сред чуждестранните гости бе Яник Мулвад от DOKK1 в Дания, обявена за Обществена библиотека на годината в света за 2016 г. Участие във форума взеха  представители на регионалните, общински и читалищни библиотеки от цялата страна, оборудвани с компютърна техника за безплатен достъп на гражданите.
Библиотечните специалисти от добричката регионална библиотека се включиха и в две паралелни сесии "Учене през целия живот. E-умения, неформално образование, ранно детско развитие" и "Библиотеката - център на местната общност. Роля на институциите и бизнеса. Дарителство".
В рамките на библиотечния форум РБ библиотека „Дора Габе” получи грамота за проявена активност на портала на фондация „Глобални библиотеки - България”, връчена от Венцислав Велев, председател на УС на фондацията.
Форумът бе организиран от фондация „Глобални библиотеки - България“ с подкрепата на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и е част от цялостна програма за развитие на обществените библиотеки и създаването на условия за равен достъп до информация и електронни услуги. НДТ
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ОТЛИЧИ РБ "ДОРА ГАБЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди