изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:08 EEST
БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА    
ЗдравеОт 5 декември до края на работната седмица се провежда кампанията на здравното министерство за безплатни прегледи за туберкулоза. Кампанията се прави за четвърта година с финансиране от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
Безплатни прегледи за туберкулоза се правят в лечебните заведения за диагностика и лечение на туберкулоза във всички областни градове на страната до 9 декември. За област Добрич определена е МБАЛ Добрич.

Освен преглед и изследвания за хората, при които има съмнение за болестта, всеки желаещ може да си направи и скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации. При откриване на случаи на туберкулоза хората ще бъдат приети в болница и поставени на лечение веднага. Така се прекъсва веригата за предаване на инфекцията, поясняват от пресцентъра на ведомството.
Откакто се провежда кампанията (за пръв път през 2009 г.) в рамките й са анкетирани над 87 хиляди българи и са открити почти 1000 случаи, насочени за лечение, както и над 3300 души с латентна туберкулозна инфекция, насочени към химиопрофилактика. НДТ


 


Сходни връзки

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди