изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:42 EEST
С ФОЛКЛОРЕН КОНЦЕРТ ДОБРИЧ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ 2017 Г.    
КоледаФолклорен концерт за посрещане на Новата 2017 г. ще се състои в новогодишната нощ на площад „Свобода” в Добрич. Той ще започне  в полунощ. В последния ден на старата година от 11 ч., отново там, празничен концерт ще изнесе Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Богат на прояви е празничният календар на Община Добрич.

През този месец в галерията се провежда Коледна работилничка за въображение. От 1 до 23 декември в регионалната библиотека „Дора Габе“ се организира четене на коледни приказки с деца от Детски градини  „Приказна коледна разходка”. От 5 до 24 декември държавният куклен театър „Дора Габе“ представя куклените спектакли „Коледна загадка“.
От 5 до 23 декември /по заявка/ в Етнографската къща се провеждат тематични беседи и презентации, посветени на коледно-новогодишните празници.
Изложба на библиотечни документи „Коледа по света”, „Приказки за животни“ – четене с деца, Коледна изложба на Ателие „Стела и Дара“ с ръководители Стела Славова и Дарина Стаматова при Младежки център са други от проявите.
На 7 декември в галерията ще бъде открита Годишна изложба на Дружество на Добричките художници, а на 9-и е Рок концертът на групите „ATTAXIC“, „Pleasure“ при Младежки център – Добрич и „Rockability“- ЕГ „Гео Милев“. Тогава в Добрич ще гостува и , както и предколедното турне с нова авторска музика на Ангел Заберски Биг Бенд „Big Band in Action“.
На 10 декември в концертна зала „Добрич“ ще се състои благотворителният концерт „Да протегнем на Алекс ръка“ с участието на Крисия и Тереза. На следващия ден там ще се проведе и концерт, посветен на 11 декември – Световен ден на хоровото изкуство. В него ще участват Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с гл. диригент Е. Пастърмаджиева и диригент Р. Дурмушлийска
Дамска хорова формация „Мистика“ с диригент Р. Дурмушлийска
Хор на учителките – Добрич с диригент М. Русева – Ганева
Смесен хор „Добруджански звуци“ с гл. диригент Е. Пастърмаджиева
Мария Славова – орган. Солисти: Г. Великова, А. Атанасов, П. Ташев, М. Щерева, М. Пенева.
Благотворителен концерт „Илко, всички сме с теб“ ще се проведе на 12 декември от 18.30 ч. в залата на Младежкия център. Коледният концерт на малките певци от Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с ръководител Андреана Димитрова е насрочен за 13 декември от 18.00 ч. На 14 декември от 18.00 ч. ще е концертът „Усмивки от ноти“ на Музикална къща „Катлин“  и приятели. На 15 декември ще се открие изложбата „Нарисувай ми коледна приказка“ на Детски градини.
Празничният календар включва още Коледен концерт на Вокална група „ Сладурковци“ с ръководител Елеонора Желязкова, Клуб „Пиано“ с ръководител Детелина Захариева  и Студио „Сарандев“ с вокален педагог Елена Карабельова при Младежкия център.
Концерт „Рождественска органова музика“ ще се състои на 15 декември с участието на Мария Славова – орган, Ивона Недева – флейта, Светослав Славчев – фагот.
През месеца коледни концерти ще имат  музикална школа „Доминанта“, Арт център Палитра, спортен клуб „Алексия”, студио „Сарандев”, Български камерен оркестър – Добрич, с диригент Алексей Измирлиев, Вокална група „Златно зрънце“ при Музикална школа „Доминанта“.
Традиционният коледен концерти на талантите на Добрич „Дарования” ще . се състои на 19 декември в спортен комплес „Простор”. В него ще вземат участие колективи и индивидуални изпълнители - лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, носители на престижни награди.
Коледен концерт „В нощта преди Коледа“ ще има Детският музикален театър „Дея“  с ръководител Лана Анзаридзе. Традиционни Коледни концерти ще има и Духовият оркестър с диригент Стоян Монов.
На 21 декември в Огледална зала „Нели Божкова“ коледен концерт ще изнесе пианистът Светослав Тодоров.
На 22 декември в концертна зала „Добрич“ е концертът „С музиката на Щраус“ на оркестъра на Държавна опера – Варна. Диригент и водещ е  Мартин Пантелеев, а солисти Галина Великова – сопран, Силвия Ангелов – мецосопран, Христо Ганевски – тенор. НДТ


 


Сходни връзки

С ФОЛКЛОРЕН КОНЦЕРТ ДОБРИЧ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ 2017 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди